A CEWE-Bingó egyik havi témája a „fagyos”. Ezt persze lehet sokféleképp értelmezni, hisz lehet egy nyári képen a fagylalt is fagyos:) Ha fotószerkesztéssel szeretnél fagyos hangulatot teremteni, akkor mutatok egy egyszerű megoldást. Volt már korábban is hasonló.

Sőt, még fagyos betű is van:

De, mint tudjuk, Photoshop-ban sokféleképp lehet megvalósítani az elképzelésünket. Ez egy újabb út lesz hozzá, ami nagyon egyszerű, de nem biztos, hogy minden fotónál működik. Ahol sok zöld van, ott biztos, hogy jó lesz:) A pirosak nagyjából megmaradnak, ami persze nem biztos, hogy baj:)

fotó

Pár korrekciós réteg, rétegpalettán alul katt az ikonra , és ott a Channel Mixer-re. A Preset-nél válaszd a Black & White Infrared-et.

infrared

Már így is fagyos, de a rókák csak nem lesznek ennyire szürkék a hidegben:) Ha a korrekciós réteg blendingjét Lighten-re változtatva visszakapták a színüket. (lehet, hogy más fotónál más blending lesz jobb, ezt mindig meg kell nézni)

blending

Tulajdonképpen ez az egy lépés is elég lenne, de ha úgy látod, jöhet még egy kis igazítás. Nálam egy kis világosítás a Curves-szel.

curves

Majd a Brightness/Contrast-tal.

contrast

Valamilyen havas overlay is jöhet rá, a Google keresőjébe a „snow overlay”-t beírva rengeteg ingyenesen letölthetőt lehet találni.

overlay

Rátettem erre a háttére, amivel nagyjából ugyanezeket a lépéseket megtettem, hogy a fotóval azonos hangulatú legyen.

háttér

Egyes elemeket el lehet úgy is helyezni, hogy a korrekciós rétegek alatt legyenek, így azok hatása rajtuk is érvényesül. Ha olyan elemed van, amin nem akarsz változtatni, az legyen a korrekciós rétegek felett.

A fotóhoz egy maszk, hogy jobban belesimuljon a háttérbe, és kész is van.

Próbáld ki, igazán egyszerű.