A CEWE-Bingó egyik feladata az időjárás volt. Arról jelenleg túl sok jót nem lehet elmondani. Ha már tél, akkor legalább lenne hó és nem túl hideg, de mivel ez nincs, legalább az oldalon jelenik meg az a hangulat, ami jó a télben. Ez készült:

Itt látni, hogy az alapból milyen átalakítás született:

  • Before-ho
    After-ho
    Before ho After

Első lépésként a Camera Raw filterrel módosítottam a képen.

Minden fotó más, így persze az értékeket aszerint kell módosítani. A következő lépések ahhoz vezetnek, hogy némi hóesés hatás megjelenjen a felületen. Retegmásolat (Ctrl+J), Filter > Stylize > Emboss.

Select > Color Range. A Select legyen Highlights, hogy a világos részek jelölődjenek ki, az érték annyi, hogy az látszódjon, ahol a „havat” szeretnénk látni. A felesleget majd el lehet tüntetni, így nem baj, ha ott is kijelölődik, ahol nem szeretnénk.

Van egy kijelölésünk, Ctrl+J, így lesz egy réteg, amin csak ezek a világos részek látszódnak. Az Emboss réteget ki is lehet dobni.

Erre a rétegre (Layer 2, de rendesebbek át is nevezhetik), jöhet egy kis Gaussian Blur. (Filter > Blur > Gaussian Blur)

Majd egy kis élesítés. (Filter > Sharpen > Unsharp Mask)

A Layer Style ablakban egy kis Outer Glow.

Most jöhet rá egy maszk, és a felesleget egy fekete ecsettel eltüntetjük.

A színeit hidegebbre vettem egy Hue/Saturation korrekciós réteggel. Egy preset-et használtam, a cyanotype-ot, tökéletes a téli, hideg hangulathoz. A blending itt Hard Light, de persze lehet kísérletezni, hogy melyik a legjobb.

Egy Brightness/Contrast réteggel kicsit világosítottam a szemet, a kontraszt növelése élesített is rajta. Ez a hatás csak a szemen van, a többit fedi a fekete maszk.

A hatást egy kis hóeséssel növeltem. Hóesést lehet ecsettel is imitálni, de a netről sok helyről le is lehet tölteni, akár ingyen is. Ezen az oldalon is vannak ingyenes minták, igaz, kis méretben, de ebben az esetben semmi gond vele, ha ránagyítunk.

Ctrl+Alt+Shift+E-vel készült egy összemosott réteg, ami rákerült egy oldalra. A háttér papír eredetileg barna volt, de a Cyanotype Hue/Saturation korrekciós réteg a fotóval harmonizáló kékes színre változtatta.

A wordart a Layer Style ablakban a Color Overlay-jel kapott kék színt.

A díszítő elemre is került Cyanotype Hue/Saturation korrekciós réteg, de csökkentett átlátszósággal.

Azt hiszem sikerült igazi téli hangulatot varázsolni. (miközben épp szakad az eső 😀 )