A „Csinálj, amit akarsz!” játékon indultam egy betűs feladattal, valamilyen szöveg tuningolást kell végrehajtani. Nem pont ezt, de azért leírom, hogy készült.

Oldalra felkerült a szöveg, amiből Smart Objectet csináltam. Smart Object

Az egész oldalt megfordítottam az Image → Image Rotation → 90°Clockwise-zal. A szöveges Smart Object van kijelölve, majd Filter → Stylize → Wind. Azért kell megfordítani az oldalt, mert csak oldalirányú „szél” van, fentről lefele nincs.

wind

Válasszuk a From the Right-oe, hogy visszafordítva olyan legyen, mint a jégcsap. Ez először nem túl nagy mértékű, így a a Ctrl + F-fel ismételgessük meg párszor.

wind

Ha már elég jól néz ki, a Filter → Other → Minimum-mal kicsit növelhetjük az átlátszóságát, valamint lágyabbá tehetjük.

wind

Mostl egy kis trükköt kell alkalmazni. Ha ugyanis most visszaforgatjuk, így fog kinézni:

rotate

Vagyis az irány nem fordul meg, marad a jobbról balra. A háttérből kell egy rétegmásolat, abból és a szövegrétegből ismét Smart Objectet készítünk.

Smart Object

Ha most forgatjuk vissza, akkor rendben lesz. Viszont forgatás után meg kell nyitni a Smart Objectet (duplán a Smart Object ikonra kattintva), és a felsleges háttér réteget ki kell dobni.

Wind
Most jöhet egy kis Layer Style.

Layer Style

És, hogy egy kicsit átlátszó legyen, a Blend If-nél az Underlying Layer-nél állítottam a csúszkán. Ahhoz, hogy külön lehessen választani a két kis háromszöget, az Alt-ot kell nyomni.

Blend if

A Smart Object egyik nagy előnye, hogy utólag is könnyen szerkeszthető, így ha itt jut eszünkbe, hogy egy másik betűtípussal ez sokkal jobb lenne, csak megnyitjuk, és választunk egy másik betűt. Az effekt ugyanúgy megmarad.

Az egész oldal egyben:

Szöveg effekt