Pontosabban február 19-én volt a születésnapja. Nyolc éve egy heti játék témája a hála volt, és mivel nem akartam szokásos és egyértelmű hála témát választani, készült egy oldal Thomas Knoll-ról, a Photoshop megalkotójáról.

Az ipari szabványnak tekinthető Adobe Photoshop neve már igévé vált. A „photoshopolt” kép a szerkesztett szinonimája lett.

Az Adobe táblázatán rövid összefoglaló látható a fejlesztésekről.

Érdekességképp egy videó, amiben John Knoll, Thomas Knoll testvére, aki egyben a másik feltalálója a programnak, újraalkotta azt a bemutatót, amit még a termék megjelenésekor készített.

A 30. születésnapra kijött pár újdonság is.

Content Aware Fill fejlesztés

Maga a funkció nem új, de nagyon hasznos fejlesztés került bele. A gyorsaság növekedése az egyik, ami észrevehető. Korábban, ha több korrekciót kellett végezni, azt csak egyenként lehetett, minden egyes javításhoz újból be kellett lépni a Content Aware Fill szerkesztő felületére. Most már erre nincs szükség, több kitöltést egyszerre végezhetünk el. A frissítés előtti lehetőségekről ebben a cikkben részletes leírást találsz. A rövid videóban az újítás látható.

Természetesen nincs szükség az ablak eltüntetésére, de sokszor jól jön, ha a zavaró elemeket pár mozdulattal el tudjuk tüntetni.

  • Before-caf
    After-caf
    Before caf After

Lens Blur fejlesztés

Az objektív életlenségét szimuláló szűrőnél is jelentős a változás. A számítógép grafikus kártyáját (GPU) is használva realisztikusabb életlenséget és bokeh kinézetet hoz létre. Készíteni kell egy mélységtérképet, és az lesz az alapja az életlenítésnek.

Szuper, hogy egy kattintással lehet váltogatni, hogy legyen éles és életlen.

A részletekről egy külön cikkben lesz szó.

  • Before-lensblur
    After-lensblur
    Before lensblur After

Pin It on Pinterest

Share This

Az oldal további használata esetén beleegyezik a cookie használati szabályzatunkba. Az így nyert adatokat az Ön azonosítására nem, kizárólag szolgáltatásaink javítására használjuk fel. további információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás