Aki kezdetektől olvassa a blogot, annak nagyon sok újdonság nem lesz a cikkben, de egyrészt ismétlés a tudás atyja, másrészt meg mindig lehet egy kicsit csavarni a dolgon, ami ötletet adhat egy érdekes oldal elkészítéséhez.

Scrapbook-os hátterek is megfelelhetnek erre a célra, de érdemes gyűjteni is egy mappában olyan textúrákat, amiket fotóhoz tudunk használni. Ezt egyrészt megtehetjük úgy is, hogy nyitott szemmel járunk, és minden lefotózunk, bescennelünk, ami tetszik, vagy különböző oldalakról begyűjtjük.

Pár oldal, ahonnan nagyon jókat lehet leszedni:

A CGTexture oldalán rengeteg van, téma szerint csoportosítva. Van valamennyi napi limit, amit le lehet tölteni, szóval naponta kell visszanézni.

Bittbox-on is állandóan bővül a kínálat.

TextureKing-nél is sok, nagyfelbontású szép képet szerezhetünk be.

Scrapbooknál hajlamosak vagyunk arra, hogy a legtökéletesebb fotót is átvariáljuk, és ha nem is jobbat, de egész mást készítsünk belőle. Viszont  ennek a technikának az az előnye, hogy egyébként unalmas, semmitmondó, rosszul sikerült fotóból is élvezhető, sőt nagyon is mutatós fotót készítsünk.

A munka menete nem nehéz, csak lassú, mert érdemes több papírral, és blendinggel próbálkozni. Mindegyik más és más lesz. Ebből kell kiválasztani azt, ami legjobban megfelel a céljainknak.

A kép, amin ezt most bemutatom, Prágában készült, pocsék időben. Totál szürke ég, unalmas, és lapos színek, és úgy egyébként az egész fotó nem túl izgi.

Ebből kellene valami olyasmi fabrikálni, amire jó ránézni.  Az időt tulajdonképpen az viszi el, hogy mi lenne ha….. másik papír, más blending, kell-e még valami stb. Szerencsés természetűek 5 perc alatt elkészülnek ezzel, célirányosan nem több. Viszont minden próbálkozásból sokat lehet tanulni, tehát az sem hiábavaló.

Én ezen a ponton hagytam abba:

Egy papír és pár elem (nem írom le, kié:)), és kész az oldal. Lássuk be, jobb lett, mint az eredeti fotó.

És, hogy ez hogyan készült? Megmutatom egy videóban.

Jó kísérletezést!

Pin It on Pinterest

Share This

Az oldal további használata esetén beleegyezik a cookie használati szabályzatunkba. Az így nyert adatokat az Ön azonosítására nem, kizárólag szolgáltatásaink javítására használjuk fel. további információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás