A dolog úgy kezdődött, hogy Irene ugye elindította a lavinát  az  Oscraps fórumán, amire rákapott a screpperek nagy része. Mit mondjak, engem sem hagyott hidegen, és azóta több oldal is készült, és koránt sincs vége. Szeretnék egy egész fotókönyvre valót összehozni ebben a stílusban.   Aztán beszteri blogján láttam, hogy a fotó-varázslást nem Photoshopban készítette, hanem egy Postworkshop nevű programban. Persze ez rögtön felkeltette az érdeklődésemet, és utánanéztem a dolognak.  A program önálló alkalmazásként is működik, illetve a Photoshop filtereiből is előhívható. Az első variáció azoknak jó, akiknek nincs Photoshop-juk, így rengeteg mindent ezen belül is meg lehet oldani.

Sajnos a programnak nincs Trial-ja, csak Demo verziója, amivel ugyan korlátlan ideig lehet próbálkozni, csak Demo feliratot rak a képre. Ennek ellenére javaslom a letöltését, mert rengeteg mindent tud, ki lehet próbálni, és el lehet dönteni, hogy meg tudunk-e lenni nélküle:) Mit mondjak, én erős késztetést éreztem, mert hihetetlen szabadságot ad a fotók varázslásában, elképesztő mennyiségű filter van benne, amiket még állítgatni is lehet, és ha mindez nem elég, ezeket a filtereket még kombinálni is lehet.

Beszteri segítségével (örök hála Eszti), eljutottam a cég marketing vezetőjéhez (neki is nagy köszönet), aki nagylelkűen felajánlott egy serial-t, hogy ne a Demo verzióval mutassam meg a lehetőségeket. Persze szokás szerint mindent 5 perc alatt szeretnék kiismerni, ami sajnos lehetetlen, így visszafogtam magam, és igyekszem egy pár részes sorozatban minél többet bemutatni. Mivel én is most tanulom az egészet, majd mindig mesélem, mire jöttem rá:)

Pár link:

Postworkshop oldala. Innen tudod letölteni a demo változatot, illetve megvásárolni. A galériában szuper képeket találsz, a képek alatt szerepel, hogy milyen filter használatával készült.

Ez pedig a blog, ahol már részletesebb tutoriálok is vannak.

Készítettem 3 oldalt, ezekről sajnos nem tudok sokat mondani, mert persze nekiestem, és csak nagyjából tudom, hogy mit csináltam:)

Ez az első, ami persze, hogy a pacsmagolós technika Postworkshopos változata. Máris van még egy oldal a fotókönyvbe.

Postworkshop

Itt egy rossz minőségű scennelt fotóból csináltam egy lágyított, varázserdőt.

Postworkshop

 

És még pár példa ugyanazzal a fotóval.  Ahogy mondtam, a filtereken lehet módosítani, rengeteg beállítási lehetőség van, továbbá lehet rétegezni, blendingelni, textúrázni, de itt nem csináltam semmit, mindegyik csak egy kattintás volt.

Eredeti

Postworkshop

Heavily Embossed Painting

Postworkshop

Pastel Pencil 1

Postworkshop

Pink Pop

Postworkshop

Academic Painting

Postworkshop

Cofee Express

Postworkshop

Double layer pencil sketch

Postworkshop

Color Sketch 1

Postworkshop

Wanted

Postworkshop

Az alapokat a videóban mutatom meg.