Azzal kezdem, hogy akinek nincs meg a program, vagy nem is próbálta a demo-ját, nehogy abbahagyja az olvasást, mert a videóban sok apró trükköt lehet meglesni ettől függetlenül is.

Ahogy a facebook-on jeleztem, ennek az oldalnak a készítését felvettem lépésről-lépésre, persze az unalmas részeket aztán kivágtam belőle.

Pruhonice

Aki már régóta scrappel, tudja, hogy egy-egy ilyen oldal rengeteg rétegből áll össze, a különösen mániákusok meg képesek mindent túlbonyolítani az eredmény kedvéért. Nos, nem tagadom, ezek közé tartozom, és mivel az alkotási folyamat is örömet okoz, nem zavar, ha több dolgot kipróbálok közben, majd eldöntöm, hogy melyik is tetszik leginkább.

Ennél az oldalnál is a Postworkshop-ot használtam, amiről már volt egy cikk. Rengeteg művészi filter található benne, amivel elvarázsolhatjuk képeinket. Ehhez a pacsmagolós technikához ez nagyon jól jön. Itt ugyan csak egy hatást használtam, de például a londoni oldalamnál külön-külön rétegen háromfélét is, mert az egyikből ez tetszett, a másikból az, és a három réteget maszkolgattam össze, majd végül ezekből indult a pacsmagolás.

London

Nagyon fontos a jó ecsetválasztás is, én leggyakrabban ezt használom. És ne feledkezzünk meg a lehetséges ecsetbeállításokról sem. Erről korábban volt egy részletes cikk, de a videóban is látni, hogy én mit állítottam ehhez az eredményhez.

Jöjjön a videó, amiből sok minden kiderül többek között az ecsetekről, maszkolásról és az átlátszó elemek árnyékolásáról is.