Múlt héten már mutattam egy variációt erre a jópofa effektre, most jöjjön egy hasonló, ami egy kör alakú torzítás lesz. Ha valami nem egyértelmű, nézz rá az előző cikkre.

A CEWE-Bingó egyik feladata a sport, így egy sportos fotót választottam hozzá, és ez az oldal született:

A fotó körbevágását itt sem lehetett megúszni.

Egy rétegmásolat a kivágott fotóból, majd legyen abból Smart Object. (jobb klikk a rétegpalettán a kis kép melletti szürke részre, a megjelenő ablakban Convert to Smart Object) Egy kis ikon fogja jelezni a jobb alsó sarokban, hogy ez megtörtént. Most arra dupla klikk, mire megnyílik a fotó egy külön ablakban. Itt először a méretet módosítottam, mert az álló kép nem megfelelő ehhez az effekthez. Az Image > Canvas Size-zal 1:2 arányúra változtattam.

A fotó lehetővé tette, hogy egy kijelöléssel megússzam, és ezt a Single Column Marquee Tool-lal készítettem el. Ez egyetlen pixel széles oszlopot jelöl ki.

CTRL+J, amivel a kijelölt területből lett egy másolat egy új rétegen. Ezt a Transform tool-lal széthúztam.

Filter > Distort > Polar Coordinates, és ott a Rectangulat to Polar.

Emlékeztetőül: ezt ugye a Smart Object megnyitásából készítettem. Így CTRL+Save-vel mentés, majd CTRL+W-vel bezárás. Visszajutunk az eredeti dokumentumhoz. A kör alakú remekművünket már csak a fotó mögé kell helyezni, méretezni, majd megfelelően pozicionálni. Valószínűleg nem szabályos kört alakít ki a filter, de a Transform eszközzel azt is lehet korrigálni. És előfordulhat, hogy látszódik egy vonal, ahol összeér a kör. Úgy kell forgatni, hogy az a rész a fotó mögé kerüljön.

Maszkolással egy részét el is tüntethetjük, és némi árnyék sem árt neki.

Ha már hoki, némi tükröződés is van, és néhány elem teszi teljessé az oldalt.