A címben a Photoshop CS6 megnevezés nem véletlen került bele, amiről itt most szó lesz, azt pont így csak a Photoshop CS6 Extended verziójában lehet megvalósítani. Bár a korábbi verzióban is volt 3D, de a CS6-ban rengeteg újdonság van. A Photoshop CS5 3D-s képességeiből is csak egy egészen kis szeletet ismertem meg, és azt le is írtam, de utána már nem foglalkoztam vele. Ezért aztán óriási összehasonlításokat nem tudok tenni, de az biztos, hogy rengeteg újdonság van a CS6-ban.  A téma azért többször felvetődött, de azon kívül, hogy a Photosop CS6-ot bemutató cikkben megemlítettem, ezidáig nem mélyedtem bele. Belemélyedésnek most is erős túlzás nevezni, de pár jópofa dolgot sikerült kipróbálnom, ami szerintem egy scrap oldal készítéséhez bőven elég. Mutatok pár képet a próbálkozásról, aztán jön a videó. Kicsit hosszabb a szokásosnál, de azért érdemes végignézni:)

Photoshop CS6 3D

Photoshop CS6 3D

 

 

Remélem, tetszett:) Még a videó után is kipróbáltam ezt-azt. Például egy átlátszó betűt. Érdemes megnézni az árnyékát és a tükröződést, egész más ahol átlátszó, és az éleken, ahol nem.

Photoshop CS6 3d

Lehet készíteni animált gif-et is. (jobbklikkel letölthető 🙂 )

Photoshop CS6 3d

És talán már a nem is túl távoli jövőben lehet, hogy a scrapbook készletek 3d-s elemeket fognak tartalmazni, így azokat úgy forgatjuk majd az oldalon, ahogy akarjuk:)

auto