Múlt heti vizes kihívásra készített oldalamhoz többen is odaírták, hogy szívesen megnéznék, hogyan készült.

Ez egy nagyon látványos technika, és bár igen csábító abban tetszelegni, hogy valami különlegeset készítettem, meg kell mondanom, hogy ez közel sem olyan nehéz, mint amilyen látványos. A fotózásban Out of  Bound, rövidítve OOB a neve, legalábbis angolul. Magyarul szerintem csak körülírják, de egyébként az angol kifejezés jelentése kb. Lépj ki a keretből. Az angol elnevezést azért jó ismerni, mert erre keresve sok ilyen oldalt, és képet nézhetünk meg inspiráció végett.

Azért két kedvenc linkemet  mutatom, ez az egyik, és ez a másik. A látvány kedvéért  pár szuperség.

Forrás/Source

Forrás/Source

Forrás/Source

Ennek tükrében már nem is annyira különleges az enyém:)

Az eredeti kép így néz ki:

És, hogy egymás mellett álljon, a végeredmény:

Az összes alkalmazott technika korábban már szóba került. A 3D keretezésről itt van cikk,  a csobbanás kimenekítésének  lényegére meg a Channels trükk-ben derül fény. A fotókivágásról több cikk is volt már, pl ez, és ez is.  Mindegyik legalább  másfél évvel ezelőtti bejegyzés:) Szerintem érdemes néha az archívban körülnézni. Persze egy újszülöttnek minden vicc új alapon, az újabb olvasók akkor még nem jártak erre, nekik különösen ajánlom, hogy régebbi leírásokba is nézzenek bele, hátha valami érdekesre akadnak.

A Gimpet használóknak egy kis vigasz. Én ugyan ahhoz egyáltalán nem értek, de Krisz1972 a blogján egy szuper Gimpes oldalt javasolt, ahol egy  hasonló effect leírása van.

És akkor a videó. Ha bármi nem világos, nyiss témát a fórumban. Próbáld ki, és mutasd meg!:)

Pin It on Pinterest

Share This

Az oldal további használata esetén beleegyezik a cookie használati szabályzatunkba. Az így nyert adatokat az Ön azonosítására nem, kizárólag szolgáltatásaink javítására használjuk fel. további információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás