Gondoltam, csak körülnézek, milyen akciók vannak a Nemzetközi Scrapbook nap alkalmából. Azt tudtam, hogy semmi szükségem nincs egy újabb készletre, a meglévők közt is akad olyan, amire nem is emlékszem, csak valamikor megvettem, mert nagyon tetszett. Az ész nélküli vásárlástól megmentett az Adobe!! Mert, ahogy megláttam, hogy kijött a Photoshop CS5, már nem is érdekelt, mit nem kellene megvennem.:)  A múltkori bemutató óta kíváncsian (ez az enyhe fogalmazás volt, helyesebb a már-már mániákusan) vártam, hogy mikor lehet közelebbről megnézni.  Bizonyára nem sokan fognak rohanni megvenni, de van egy hónapos trial, amit mindenképp érdemes kihasználni. Persze azonnal szeretnék mindent kipróbálni, az elérhető oktató videókat már rég végignéztem, így tudtam, hogy mire számíthatok.

Fogtam egy képet:

Körbejelöltem gyermekem a lasszóval, majd az Edit>Fill-nél (szerkesztés>kitöltés)  előjövő ablakban az új Content-Aware-t választottam.

Leokézva  ezt az eredményt kaptam:

Hát percsételővel kicsit tovább tartott volna:)

Elővettem egy képet.  Hasonlót, mint abban a cikkben, amiben épp azt magyarázom el, hogy képtelenség a finom hajszálakat különválasztani, és haj ecsettel érdemes pótolni.

A CS5-ben feltuningolt Refine Edge segítségével szuper eredményt értem el!

Itt egy közeli is:

Ugye, szuper? Jövök majd a mit hogyanokkal is. Meg egyébként is ígéretet kaptam, hogy upgradelünk a CS5-re, akkor le se jár az egy hónap, így biztos még sokat mesélek róla. A próbaidő alatt szerintem rengeteg dolgot ki lehet próbálni, még akkor is megéri, ha utána el kell búcsúzni tőle.

További szép napot! A holnapi Anyák napjára minden szépet és jót minden Édesanyának, Nagymamának és Dédinek. Fotózzatok sokat, mert a jövő heti kihívásnak természetesen ez lesz a témája, amihez egy freebie csomagot is készítettem:)