Két nappal ezelőtt jelent meg a Photoshop legújabb verziója. Előtte csak némi betekintésre volt lehetőség pár videón keresztül, de most már nap, mint nap kerülnek fel újabb videók. És milyenek! Nemcsak fotós, hanem scrapper szemmel is vannak benne csodák. Azt hiszem, már ez a javított Refine Edge funkció is bőven elegendő a szerelembe eséshez. A körbevágás ritkán egyszerű feladat, többször is volt már szó róla, és ugye nekem is van egy befejezetlen tavasztündérem:) Az új Refine Edge ablakban állítólag gyorsan és egyszerűen lehet ezt elvégezni.

És mit szólsz ehhez az új ecsethez? Elképesztő lehetőség! Így egy új ecsettel, a Mixer Brush-sal lehet dolgozni. Be lehet állítani az ecset keveredését, „nedvességét”. Tökéletes rajzoláshoz, de fotóból is alkothatunk digitális festményt.

A CS4-ben megismerhettük a Content-Aware Resize (Tartalomfüggő méretezés) funkciót, az 5-ben a Content-Aware Fill az újdonság, ami szintén óriási.
Ezzel egyrészt eltüntethetünk valami oda nem illőt a képről. Ezt eddig is meg tudtuk tenni a klónoző eszközzel, ami hosszadalmas, és unalmas feladat lehet. Itt ez egy pillanat alatt megoldódik. Persze a bemutatófilmekben minden mindig tökéletes, biztos ez se jó minden esetben, de az apróbb hibákat már könnyedén javíthatjuk utána is. Szerintem angol tudás nélkül is tökéletesen érthető.

Ha te is kóros PS mániában szenvedsz, akkor érdemes regisztrálni a Lynda.com oldalra, mert 24 órás ingyenes hozzáférést kapsz az oktató videókhoz. Rengeteg témában rengeteg videó. A CS5-ből is már elég sok van fent, érdemes belenézni. Én lehet, hogy nem alszom az elkövetkező 24 órában:)