Kaptam egy képet, azzal a kérdéssel, hogy mit is lehet tenni a zavaró villanyvezeték eltüntetésére.

jav1

Ilyen esetben több dologgal is próbálkozhatunk. Például megvágjuk a képet.

jav2

Jó, tettem rá egy kis kontrasztot, színt, meg egy barátságosabb eget is, és ebben a formátumban egész panorámakép kinézete lett.

Ha a vezeték nem lógna be a házak tetejére, csak a fák közé, akkor csak keresnünk kellene  egy megfelelő fotót, hogy  lecseréljük a növényzetet. Ha nem nagy kár, hogy pár háztető lemarad a képről, akkor ezt most is megtehetjük. Olyan képet keressünk, akár saját, akár a netről, ahol a fákat könnyű leválasztani a háttérről, pl. a Select –  Color Range, vagy a Magic Wand Tool segítségével.

jav3

Ha mindenképpen ragaszkodunk az eredetihez, az sem bonyolult, csak jóval több ideig tart. Erre a leginkább  a Clone Stamp Tool-t tudjuk használni. Az Alt lenyomásával mintát veszünk valahonnan, és kijavítjuk . A hangsúly a valahonnan-on van.  A növényzetnél jobb, ha össze-vissza veszed a mintát, hogy ne látszódjon az ismétlés. a tetőnél mindig kövesd a vonalat.

jav4

Itt az ablakba belógó vezetéket a másik ablakkal tüntettem el. A kéménynél a sarkoknál pont a felette lévő részt kell használni, hogy folytatódjon a vonal.

Kis gyakorlással ráérzel és megoldható.

Egy némileg felgyorsított videón is megnézheted. Az egész képet nem retusáltam ki,  és amit csináltam, korán sem tökéletes, de arra jó, hogy lásd, mit is kell tenned, ha ilyen problémába ütközöl.