Ez olyan lágy, álomszerű effectet jelent. Most is csak azért írom angolul a nevét, mert a google-ban erre kell keresni, ha többet szeretnénk tudni róla. Ahhoz nem is kell nyelvtudás, hogy legalább hasonló fotókat nézegessünk inspirációként.

Mint mindent, ezt is többféleképpen lehet megoldani Photoshopban, ez a megoldás igazán egyszerű. (egészen addig, míg el nem kezdem bonyolítani:))

Csatornáknál kiválasztjuk azt, ahol a legnagyobb a különbség a világos és a sötét részek között. Ctrl +klikk a kisképre, ezzel kijelöljük a világos területeket. (nem ismeretlen a dolog, volt már ilyen cikk, csak nem találom:))

Vissza a rétegpalettára, és Ctrl+J-vel rétegmásolat. Ekkor ugye a világos részek másolódnak, annyira átlátszóan, amennyire világosak voltak. 100 % a teljesen fehér.

Valamennyire látni a képen, hogy hogy néz ki:

Ezt most tetszés szerint eléltlenítjük a Blur>Gaussian Blur-rel. Itt Normal blendinggel.

Itt Color Dodge-dzsal.


Itt már cirfáztam, mert másoltam a réteget, és kinéztem neki egy másik blendinget.

 

Igazán egyszerű technika.  Még pár példa. Alapkép:

Color Burn-nel:

Rétegmásolat, és más blending. Jelen esetben Vivid Light, de annyira kép, és ízlés függő, hogy egyszerűen csak végig kell nézni, mi tetszik.

És persze, amikor nem bírom megállni, hogy ne tegyek rá még egy textúrát is:)

 

Portrén is szépen mutat ez a lágyítás:

És az eredmény:

Még egy utolsó, a többi példát majd tőletek várom:)

És itt is több réteg a lágyításból, majd pár textúra is hozzá.

A rétegpalettán látni, hogy van egy-két réteg rajta, de egyrészt még így sem tartott sokáig, másrészt, minden lépést élveztem. 🙂