Erre a hétre nem terveztem nagy oktatást, mert senki nem olvasná el:) Inkább szeretnék nagyon boldog, békés ünnepet kívánni, mindenki legyen kész mindennel, amit tervezett, és ne dolgozza magát agyon Karácsonykor sem:)

Azért, ha a hajtás mellett/után még marad idő egy kis kísérletezésre, már sokadszorra a fotók textúrázását ajánlom. Ezzel készült a fenti kép is egy tavalyi felvételből.

Ha már a scrap cuccok gyűjtésében némi visszafogottságra vettem rá magam, a textúrák töltögetésénél ez nem sikerült, mind kell, amit meglátok, és tetszik. Érdemes vele játszani. Mutatok pár képet, hogy miket készítettem csak úgy szórakozásból, oldal nem is lett belőlük. A textúrákat érdemes több rétegben, és többféle blending-gel és átlátszósággal használni. A csúszkával tudod az előtte-utána változatokat megnézni.

 • Before-
  After-
  Before After

 

 • Before-tavi liliom
  After-tavi liliom
  Before tavi liliom After

 

 • Before-pitypang
  After-pitypang
  Before pitypang After

 

Egy fantasztikus oldalt is ajánlanék, ahonnan elképesztően szép textúrákat lehet ingyen letölteni. És van erről egy tutorial is, ha tanácstalan vagy a használatban, ötleteket adhat. Persze minden fotó más és más, de érdekes végigcsinálni. Az oldalon nem csak a leírás van, hanem azok a textúrák is letölthetők, amit a készítő használt. Bár angol nyelvű, de a képekből teljesen értehető. Ha mégsem, kérdezz a fórumban:)

Még egyszer nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!