Legutóbb a Photoshop újdonságairól volt szó, most egy összefoglaló három másik Adobe programról.

Lightroom

Nagyjából ugyanazok a változások, mint a Photoshop Camera Raw-jában.

Local Hue Adjustment, helyi korrekciós ecsetbe bekerült a Hue csúszka, így egy adott terület színárnyalatát lehet változtatni így, hogy a többi rész megváltozna.

hue

Tone Curve, frissült a felhasználói felület, így gyorsabban válthatunk a parametric és point görbe között, illetve egyszerűbb elérni a színcsatornákat.

curve

Szintén megújult a Color Panel is.

color

ISO Adaptive Presets segítségével olyan preset-et tudunk menteni, ami figyelembe veszi a fotó ISO beállítását. (erről majd külön cikkben)

iso

Centered Crop Overlay, a vágáshoz használható segédvonalak közé bekerült a középvonalas, mely vízszintesen és függőlegesen is középen osztja meg a fotót.

crop

Új alapértelmezett preset-ek.

presets

Adobe Bridge

Ha nem is sok, de néhány hasznos újdonság bekerült.

Az Export panelen lehetőség van dng, tif, png konvertálásra is. Készíthetünk preset-eket, és egyszerűen csak rádobjuk a fotókat

export

Átlátszó háttér nézetének beállítása. A bélyegkép minőségét és az átlátszóság láthatóságát könnyen tudjuk módosítani.

thumbnail

inDesign

Dokumentumok megosztása. Nagyon hasznos fejlesztés, ha figyelembe veszem az összes új funkciót, mindenképp ez a kedvenc:) Egyszerűen megosztható a készülő munka. Böngészőben lehet megnézni, és megjegyzéseket hozzáfűzni. Ha például inDesign-ban készül CEWE FOTÓKÖNYV, egyszerűen elküldhető bárkinek a megrendelés előtt, hogy nézze át. A böngészőben megjegyzéseket is lehet hozzáfűzni. Látni, hogy melyik oldalhoz érkezik megjegyzés, és válaszolni is lehet rá.

share

Adobe fontok automatikus telepítés. Ha a beállításokban engedélyezve van, a program automatikusan megkeresi és telepíti a hiányzó betűkészletet az Adobe Font alkalmazásból. Alapértelmezetten nincs bekapcsolva a funkció.

adobe fonts

Videó beillesztése url-ből. Némi korlátozással megoldható, hogy az exportált pdf-be url-ről illesszünk videót. H.264 kódolásúnak kell lennie (pl. mp4), és http://-vel kell kezdődnie, tehát https nem lehet.

media

Kisebb-nagyobb fejlesztések, amik mind hozzájárulnak ahhoz, hogy munkánkat egyszerűbben és gyorsabban oldjuk meg. Érdemes kipróbálni:)