Sokszor volt róla szó, igen kedvelt technika. Most nem fotót fogok vízfestéses kinézetűre alakítani, hanem szöveget, illetve egy sima alakzatot vagy ecsetelést. Mutattam már erre is példát, amikor ezt style-lal oldottam meg. Ezeket többnyire pénzért lehet megvásárolni, mint például ezt, de itt még ez-az hozzájön a készlethez.

watercolor-styles-for-photoshop-pink-coffie-

Most viszont semmi extrára nem lesz szükségünk – a Photoshop-on kívül. Ezzel indulunk:

szöveg
A shape fölé tettem egy üres réteget, a festő- és háttérszín fehér és szürke, majd Filter > Render > Clouds. Ezt a réteget rögtön hozzákötöm a shape-hez, hogy csak azon látszódjon. (két réteg közé az egér, ekkor megváltozik az egérmutató, majd az Alt lenyomása mellett katt)

clouds
Filter > Filter Gallery > Artistic és ott a Watercolor.

filter gallery

Nézzük meg, melyik blendinggel a legjobb, én most az Overlay-t választottam.

overlay

Ha szükséges, egy korrekciós réteggel még próbálkozhatunk.

korrekciós réteg

Általában a szélén némi sötétítés nem árt, ezt a Layer Style ablakban az Inner Shadow-val értem el.

layer style

A másik két esetben kicsit változtattam. Az ecsetelésnél a festő- és háttérszínt a kék két különböző árnyalatára változtattam.

render
Blending itt is Overlay.

 

blending

A szélét meg az Inner Glow-val sötétítettem.

inner glow

A harmadik esetben két teljesen különböző színt választottam, és a Filter Gallery-ben a Brush Stroke-nál az Accented Edges-t választottam.

filter gallery

A blending itt Hard Light lett.

blending

A szélének itt is adtam némi kontúrt.

kontúr

Itt se hagyjuk még abba, bár már egész jól néz ki. Kell még egy kis maszatolás hozzá, hisz a festésnek sincs ilyen határozott széle. Ehhez a Filter > Distort >Displace-t használtam. Erről is volt már cikk. Ehhez egy psd-re van szükség, mert abból készít egy fénytörési térképet a filter, majd annak alapján torzítja a képet.

Először egy rétegmásolat, majd az alsónál jöhet a Displace. Gyakorlatilag teljesen mindegy, milyen psd-t választasz, előre úgysem lehet tudni, milyen lesz. Próbáld meg, ha nem tetszik, keress egy másikat. Itt van három variáció, az egyiknél egy scrapbook oldalt választottam, a másik kettőnél egy-egy textúrát mentettem el psd-be. (ha nem világos, olvasd el a Displace cikket)

displace displace displace

Egy nagyított részlet:

displace

Az ecsetpacán simán csak a Clouds-szal:

Clouds
És az Inner Glow-val és Displace-szel:

displace
Jól mutat díszítésnek, és szöveghez is, próbáld ki:)