A heti Bingóban fakeretekkel kell alkotni, így gondoltam, hátha valaki faragna is valamit a fába:)

Először is válassz egy hátteret.

Hozz létre egy új réteget a „Layer” -> „New” -> „Layer” menüpont alatt, vagy nyomd meg a Shift + Ctrl + N billentyűkombinációt. És ha egyik sem tetszik, még a rétegpaletta alján lévő + jelre kattintva is megteheted.

Alakítsd át a réteget Smart Object-té úgy, hogy jobb gombbal kattintasz a rétegre a „Layers” panelen, és kiválasztod a „Convert to Smart Object” opciót.

Nyisd meg a Smart Objectet, ehhez dupla kattintás a réteg ikonra a „Layers” panelen.

Helyezd el a kívánt szöveget és/vagy grafikát a megnyíló dokumentumban.

Ha készen vagy, mentsd el a változtatásokat a „File” -> „Save” menüpont alatt, vagy nyomd meg a Ctrl + S billentyűkombinációt.

Készíts egy másolatot a Smart Object rétegről a Ctrl + J billentyűkombinációval.

Most jönnek a rétegstílusok. A Layer Style beállításai csak irányadóak, mivel a pontos értékek nagyban függenek a szöveg vagy grafika méretétől, valamint a konkrét projekt egyedi igényeitől. Érdemes kísérletezni az értékekkel, hogy a legjobb hatást érhesd el a saját anyagodhoz igazodva.

Válaszd ki a felső réteget, és kattints duplán rá, hogy megnyisd a „Layer Style” ablakot. A Fill-t húzd le 0-ra.

Bevel & Emboss:

Válaszd ki az alsó réteget és kattints duplán rá, hogy megnyisd a „Layer Style” ablakot. Itt már több beállítás lesz, először itt is vedd le a Fill-t 0-ra, majd Bevel & Emboss.

Az Inner Sadow-ból három különböző beállítás van a kívánt hatás eléréséhez.

Color Overlay, hogy egy kis színe legyena „kifaragott” résznek. Legjobb a háttérből venni színmintát, és kicsit sötétíteni.

Outher Glow.

És Drop Shadow, ami jelen esetben fehér.

Készíts még egy másolatot a Smart Object rétegről (Ctrl + J), majd töröld le róla az összes rétegstílust úgy, hogy jobb gombbal kattintasz a rétegre és kiválasztod a „Clear Layer Style” opciót. A Kapcsold ki a szem ikonra kattintva. Erre csak akkor van szükség, ha megváltoztatnád a grafikát. Megnyitod a Smart Objectet, átírod a szöveget, cseréled a grafikát, és mentés után az össze Smart Object azonnal frissül.

A rend kedvéért az alsó két réteget (amelyeken alkalmazva vannak a rétegstílusok) csoportosítsd egy mappába a Ctrl + G-t lenyomva.

Remélem, tetszik. 🙂