Ez nem bejegyzésnek készült. Hanem a következő minikit-hez egy háttér papírnak. Aztán annyira megtetszett a sokféle variáció, hogy úgy gondoltam, írok erről.
A rossz hír az, hogy már nem tudom,hogy melyiket hogyan is csináltam:) Pedig elég lett volna a jpg mentésekor egy pillanatfelvételt csinálni a History palettán, és akkor mindegyikről meglenne, hogy milyen réteghatásmóddal és beállításokkal  készült.

foto

De sebaj, fogjuk rá, hogy szándékosan, mert légy kreatív és próbálgasd. Egyébként semmi tudatosság nem volt benne, össze-vissza variáltam. Ha valaki nem tudná, miről is beszélek, olvassa el ezt a korábbi cikket.

Azért legalább annyit elmondok, amire emlékszem. Üres layerre felrajzoltam az alapot.

alap

Az alapra egy gradientet húztam, ami alul fehér felül világoskék. Arra az ovális kijelölővel dombocskákat, és azokra is gradient. Utána ecsetekkel fa, hópehely és felhőcskék.

Erre textúrák és külön rétegeken ecsetek, összesen 16 réteg lett, de ebből azért jó párat össze lehetett volna vonni. Volt olyan is, hogy a Ctr+Shift+Alt+E-vel az összes látható rétegről egy összemosott réteget készítettem, és a textúra fölé húztam, volt hogy valamelyik réteget megdupláztam, vagy éppen kikapcsoltam. Közben egyes rétegek réteghatásmódját elkezdtem változtatni, és annyira megtetszett, hogy nem tudtam abbahagyni. Hétnél megálltam, pedig még annyi jót lehetne, de talán ennyi elég lesz:) Mutatom sorban:

krisssz_karacsonyi_variaciok1

krisssz_karacsonyi_variaciok2>

krisssz_karacsonyi_variaciok3

krisssz_karacsonyi_variaciok4

krisssz_karacsonyi_variaciok5

krisssz_karacsonyi_variaciok6>

krisssz_karacsonyi_variaciok7

Jó móka, érdemes kipróbálni. Akinek így is jó, ahogy én csináltam, az a képre klikkelve, vagy a galéria hátterek mappájából  letöltheti.

variaciok_preview

Nekem a negyedik és a hetedik tetszik legjobban. És neked?