Sokszor volt cikk a Topaz pluginokról, a Topaz Studio-ról még tavaly, amikor csak a beta verziója volt meg.  A Topaz Studio tulajdonképpen egy szerkesztői felület, amit ingyenesen le lehet tölteni.

Tartoznak hozzá ingyenes fotószerkesztő eszközök (már csak ezért is érdemes kipróbálni), ilyen pl. a Basic Adjustment, Blurs, Brightness/Contast, Color Overlay, Tone Curves stb.

Fizetős szerkesztők, pl, HSL Color Tuning, Reduce Noise, Sharpen, Focal Blur, és ide tartozik az AI ReMix is, ami nemrég jelent meg.

Valamint a Studio-n belül tudjuk használni az egyéb Topaz pluginokat is, pl. Impression, Simplify, Detail, Texture stb. Ezek nagy részéről korábban volt is már cikk.

A Topaz így fogalmazza meg legújabb termékét: Az AI ReMix az első olyan asztali alkalmazás, amely a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, innen az AI jelölés) erejét használva alakítja át a kép stílusát egyetlen gombnyomással a kortárs és klasszikus művészeti stílusok valamelyikére. Ez azért elég izgalmasan hangzott ahhoz, hogy frissítsem a Topaz Studio-t, így egy hónapos időtartamra ingyenesen lehet játszani vele.

A Topaz Studio-t innen tudod letölteni.

Így ránézve is látni, hogy rengeteg érdekes eszközt találhatunk, de most maradjunk a ReMix-nél:)

Kezdetnek 50 egyedi stílust találhatunk, ami a későbbiekben egyre bővül. És, ha ez a 50 kevésnek tűnne, a Studio-ban bármit megtehetünk. További hatások, maszk, blending, szóval a variációk száma már így is végtelen.

Ha nem akarjuk bonyolítani, akkor csak egyetlen kattintás szükséges. Ebből mutatok párat:

 

És ha nem elégszünk meg egyetlen kattintással. Alap:

Az egyik effekttel:


Ugyanez Overlay blendinggel:

És egy kicsit vissza akartam maszkolni az eredetiből:

Érdemes megfigyelni a maszkot. A Topaz különleges Edge Aware technológiájának köszönhetően, érzékeli a széleket. Az ecsetnél van egy piros belső és egy zöld külső kör, a szélnek a kettő közé kell kerülnie mikor festünk vele, így automatikusan észleli a széleket.

A különböző beállításokat egymásra pakolhatjuk, és persze mindegyiknél élhetünk a blending, maszk és átlátszóság lehetőségével. Itt három adjustment hatása érvényesül:

Ennél a képnél a blending mellett maszkoltam is, nem csak a modell fotóját, de az élességet is.

A Topaz Studio önálló alkalmazásként is működik,  de beépül egy csomó programba, így a Photoshop-ba is. Az egyes rétegekre is behívhatjuk a Studiot, ahol a Topaz összes eszközével szerkeszthetjük.