Amikor egyedi és figyelemfelkeltő megjelenést szeretnél adni egy címnek, a szövegeffektek remek lehetőséget kínálnak. A „szőrös” effekt nem csak látványos, de egyúttal játékos hangulatot képes kölcsönözni bármilyen szónak. Leginkább állatkertes, szafaris képekhez jó, de például fű textúrával bármilyen természetben készült fotóval használható.

Pár textúrát összecsomagoltam hozzá, ha tetszik, töltsd le.

Valamilyen vastag betűtípust válassz.

Tedd fölé a textúrát. Ha az enyémet használod, érdemes kisebb méretben többet használni belőle, hogy a minta jobban érvényesüljön. Vágómaszkkal rendeld a szöveghez.

CTRL-ral a szövegréteg bélyegképére kattintva, egy kijelölést kapsz. Ebből készíts egy path-t, a képen látható ikonra kattintva.

A path-t kitölteni és körbefuttatni is lehet bármilyen ecsettel. Az alapkészletben találsz „Grass”, azaz fűecsetet. Ha nem látod, a Legacy Brushes-zal tudod betölteni.

Állítsd be az ecset tulajdonságait. Majdnem biztos, hogy elsőre nem fog sikerülni:) Az Angle Jitter mindenképp Direction legyen, ezzel érhetjük el, hogy az ecset mintája kövesse a path-t. (A képen látható Color Dynamics-nak semmi értelme, a Transfer sem kell, csak alapértelmezetten be volt kapcsolva.

A szöveg réteget raszterizáld (jobb klikk, Rasterize Type), maradj is ezen a rétegen, majd a Path palettán katt a Stroke path with brush ikonra.

Ha nem tetszik az eredmény, Ctrl+Z-vel vissza tudsz lépni (vagy a History panelen), majd változtass az ecset beállításain. Nekem végül így lett jó.

Már csak egy kis Layer Style kell.

Szerencsés esetben a színek is egyeznek, ha nem, akkor egy Hue/Saturation korrekciós réteggel tudsz javítani rajta.