A CEWE-Bingó feladata valami Love Story. Ehhez készítettem egy szegélysablont.

Ilyeneket nagyon egyszerű gyártani, mutatom is, hogyan.

A legegyszerűbb változat egy sima kör alakú ecset, aminek a keménysége 100% A mérete tetszés szerinti, és a Spacing-et úgy kell beállítani, hogy szépen egymás mellett legyenek. A körnél ez 100%, de persze teheted nagyobbra is, akkor lesz köztük hézag. Húzd le a vonalzót, hogy legyen egy vezető, ahová rakod a pöttyöket. Egy katt az elejére, majd a Shift lenyomásával a végére, így szép sorban ott lesz a minta.

Tehetsz rá a szokásos módon, vágómaszkkal egy papírt, illetve rá egy másikat, ami félig letakarja. Akár árnyékkal is kiemelheted.

Lehet tovább variálni. Az ecset mérete legyen feleakkora, a Spacing pedig a duplája. Ugyanezzel a módszerrel, csak más színnel csinálj egy újabb sort.

Megteheted, hogy ezt a réteget kijelölöd, majd a kijelöléssel maszkolod a nagyobb köröket (ekkor kapcsold ki ezt a kisebb körréteget, majd árnyékot teszel rá. Csinálhatod úgy is, a kisebb rétegnek az átlátszóságát leviszed 0-ra, és teszel rá egy rétegstílust.

Tehetsz rá más ecsettel is mintát, akkor viszont kell pár próba, hogy melyik távolság lesz a megfelelő.

Ctrl lenyomása mellett katt a réteg bélyegképére, mire kapsz egy kijelölést. Ebből a path paletta alján a Make work path from selection ikonra kattintva kapsz egy görbét. (A path egy vektorgrafikus eszköz, amely lehetővé teszi, hogy különböző formákat és vonalakat hozz létre.)

Ha most az ecsetet beállítod egész kicsire megfelelő távolsággal, akkor a Path palettán a Stroke path with brush ikonra kattintva, újabb szegélyt tehetsz hozzá.

De díszítheted a Layer Style ablakban például Stroke-kal.

Elkészítheted más ecsettel is. Ha mintasorok kiegészíted a dokumentum többi részével (vagy valamennyivel) nagyobb méretű sablont kapsz.

Én végül a szívecske mellett döntöttem.

Gyorsan elkészül, és igazán egyedi mintát készíthetsz.