A CEWE-Bingó „Egyforma” feladatára készült ez az oldal. Remélem, elég egyformára festettem a falra:)

street art

A kiindulási kép, amit körbe kell vágni. Válaszd ehhez a kedvenc módszeredet. Újabb Photoshop-nál például a Select Subject, régebbinél a Quick Selection Tool lehet a jó megoldás.

kivágás

A kép mögé jöhet egy falfelület, amire a falfestés kerül. Ebből a háttérből kell egy psd-t menteni, mert később szükség lesz rá.

fal

Egy rétegmásolat a háttér nélküli fotóból, és ebből is még valamennyit el lehet tüntetni egy maszkkal.

maszk

A blendingje Overlay. Ebből a rétegből Smart Object (jobb klikk → Convert to Smart Object), hogy a következő filterek külön rétegre kerüljenek, így utólag is lehet a beállításokon változtatni.

blending

A filterek tekintetében légy kreatív, érdemes kipróbálni többet is, hogy melyik tetszik. Ezen a fotón az első a Dry Brush a Filter → Filter Gallery-ből.

filter

A jelzett ikonra kattintva, kiválasztható a Blending Options, itt be lehet állítani a szűrő blendingjét és az átlátszóságát is.

blending option

A következő a Photocopy, ami így nem néz ki túl jól, de ezen is segít a Blending Options.

photocopy

Blending: Soft Light, ha szükséges, az átlátszóságból is vissza lehet venni.

opacity

Még egyet tettem rá, ez a Cutout.

cutout

Itt Overlay a blending, és az opacity-ből is visszavettem, de ezt persze – mint a többit – a saját fotóhoz kell állítani.

options

A Layer Style ablakban a Blend If-fel lehet a háttérből több részletet átengedni, így realisztikusabb lesz a hatás.

layer style

Egy korrekciós réteggel lehet a színeken változtatni. Én visszavettem a szaturációból, de lehet akár még színesebbé tenni.

saturation

Most kerül bevetésre a psd-be mentett háttér. Filter → Distort → Displace. A Displace szűrő két fájl segítségével működik. Az első a torzítani kívánt kép, a második pedig a torzításhoz használt kép, jelen esetben egy réteg. A szűrő az egyik kép fényerősségértékeit (világos és sötét) használja a másik kép torzítására. Sajnos előnézeti kép nincs, így csak leokézás után láthatjuk a hatást. A cél, hogy a kő felületének megfelelően némi törést adjunk a vonalaknak.

displace

Ha nem jó az eredmény, a Displace-re kattintva, változtathatunk az értékeken.

displace

Ez így egész jól néz ki:)

art

Még egy elem került a falra, ezen csak blending és Blend if van, mert eleve festett hatású.

street art