Erről a panelről még nem sok szó esett, pedig nagyon hasznos, így épp itt az ideje, hogy egy külön bejegyzést kapjon. Ha nincs elől, akkor a Window → Info-val lehet megnyitni.Rengeteg információt tudhatunk meg a segítségével.

A felső sorban az egérmutató alatti terület színértékeit láthatjuk. A bal és jobb oldali pipetta melletti kis háromszögre kattintva beállíthatjuk, hogy mit is mutasson. option

Ha mind a két oldalon ugyanaz van, akkor egyforma értéket látunk. Itt a jobb oldalt Opacity-re tettem, így a mutató alatti rész átlátszóságát mutatja.

átlátszóság

A Color Sampler Tool-lal színmintát vehetünk, hogy ez mekkora területről történjen, azt az opciós sávban állíthatjuk be.

color sampler

Ahogy látni, az eszköz használatáról plusz infók is megjelennek a panelen.

Color sampler

Ezen a fotón a tetőnek semleges szürkének kellene lennie. Ha az lenne, akkor az R G B értékei azonosak lennének, de ahogy látni, a Blue kicsit kevés, a Red meg kicsit sok.

semleges szürke

Ha nyitunk rá egy curves adjustment réteget, és a két színt állítjuk, közben látjuk a panelen, hogy mikor jó.

A következő sorban Az egérmutató x és y koordinátájának értékét láthatjuk. Kijelölés vagy alakzat rajzolása esetén mutatja a szélességet és magasságot. A plusz jel melletti kis háromszögre kattintva kiválaszthatjuk, hogy milyen mértékegységben adja meg az adatokat. Ahogy változtatjuk, úgy változik a vonalzón is a mértékegység.

A Panel Option-nel egyéb információkat is megjeleníthetünk.

Panel Option

Hogy melyiket is szeretnénk látni, azt a jelölőnégyzetekkel állíthatjuk be.

Info Panel

Nézzük végig, mik vannak.

Adobe Drive Ez egy külön letölthető alkalmazás, akkor van rá szükség, ha közösen dolgozunk egy képen, és így mindenki eléri egy szerverről.

Documentum Size (Dokumentumméretek) két szám van egymás mellett, a bal oldali a nyomtatási méret, a jobb oldali a teljes méret, tehát a rétegeket, csatornákat is beleszámítja. Ha egy réteg van, a két szám azonos, ha növeljük a rétegek számát, a második szám is növekszik.

Documentum Profile (Dokumentum profil) A színprofilt, színmélységet mutatja.

színprofil

Documentum Dimensions (Dokumentum kiterjedése) Kép kiterjedését mutatja.

méret

Measurement Scale (Mértéklépték) A kép méretarányát mutatja.

Mértéklépték

Smart Object (Intelligens Objectum) A linked smart object tulajdonsága, hogy kapcsolódik a forrásfájlhoz. Ez nagyon hasznos, mert akárhány dokumentumban használjuk, a forrásfájl megváltoztatásával mindenhol megváltozik a smart object is. Viszont, ha a forrásfájlt kidobjuk, akkor keresni fogja. Ez látszódik a rétegpalettán és az info panelen is.

smart object

Sctatch Sizes (Munkalemezek mérete) Itt is két szám van, a bal oldali mutatja a megnyitott képek megjelenítéséhez használt memóriát mutatja, a jobb oldali az igénybe vehető RAM mennyisége.

RAM

Efficiency (Hatékonyság) A művelet végrehajtásához felhasznált idő százalékos értéke.

Efficiency

Timing (Időzítés) Az utolsó művelet végrehajtásához szükséges időt mutatja.

Timing

Current Tool (Aktuális eszköz) Ha nem tudnánk, milyen eszköz van kijelölve, kiírja nekünk:)

aktuális eszköz

Show Tool Hints (Elemleírás) A kiválasztott eszközhöz ad infókat.

Elemleírás
Az összes bizonyára nem szükséges, de néhány bekapcsolása jól jöhet a munka során, érdemes használni.