Múlt héten a CEWE-Bingó témája a pasztell volt. Korábban volt már egy cikk, amiben szintén pasztell kép készült, de mivel nem csak egy út létezik, most egy másik módszerrel jutottam el ehhez az eredményhez:

pasztell színek

Igazán egyszerű, pillanatok alatt megvan.

Az eredeti kép:

téli fotó

Egy Selective Color korrekciós réteggel kicsit változtattam a színén. Természetesen más fotón más beállítás kell, itt a Magentára volt szükség.

Selective Color

Majd a Neutrals-t finomítottam.

Selective Colors

Ezután jött egy Gradient Map korrekciós réteg. Ha a festő- és háttérszín az alapértelmezett fekete-fehér, akkor először ezt fogjuk látni:

Gradient Map

A réteg blendingjét állítsd Soft Light-ra, majd katt a gradientre a Properties ablakban. (Ha ez nincs elöl, a rétegpalettán duplakatt a kis gradient ikonra, amire megjelenik.) A Gradient Editor ablakban sok új színátmenet található különböző csoportokban, és van közte pasztell is:) Elég csak rákattintani, és már meg is jelenik a hatása a fotón. Nem csak ezt, hanem a többi csoportot is érdemes megnézni, hátha pont ott tetszik meg valamelyik. Ha korábbi Photoshop-pal dolgozol, akkor sincs gond, egyrészt készíthetsz magadnak gradientet, illetve millió ingyenesen letölthetőt találhatsz különböző oldalakon. Meg lehet próbálni más blendinggel is, és az átlátszóságán is lehet változtatni, ha úgy látod jónak.

Gradient

Rákerült egy háttére, illetve pár elemet is felhasználtam az oldal díszítésére. Mivel ezek mind a korrekciós rétegek alatt voltak, a hatás minden réteget érintett, így egységesebb lett az egész.

korrekciós réteg

Kivéve a fekete wordart, mert arra nem hatott a Soft Light blending mód. Ezért arra egy külön gradient map réteg került, normál blendinggel, amit egy vágómaszkkal csak ehhez a réteghez rendeltem.

gradient

Elkészíteni közel sem volt annyi, mint leírni:) Bátran vágj bele, és nem csak akkor, ha pasztell képre van szükséged, bármilyen hangulat elérésében ragyogó eszköz a színátmenet.

pasztell színek