A CEWE-Bingó egyik feladata volt a double exposure, erről volt valamikor egy cikk is. Bár, amit készítettem, nem nagyon lehet double exposure-nak nevezni, és egyébként is csak egy fotóból készült, de jobb címet úgysem tudtam adni a bejegyzésnek, és a játékra ezt raktam fel, szóval most már így marad:)

Ez Photoshop-ban készült, de ugyanígy el lehet készíteni Affinity Photo-ban is.

Ez az alap. Nem árt, ha az egész felületet lefedi a kép, de például ég esetén könnyű kiegészíteni az Edit > Fill-lel, és ott a Content-Aware-t választva. Ha valami mégsem jó, akkor a Clone Stamp Tool-lal lehet korrigálni.

Körbevágtam a kislány. Ezt lehet a Quick Selection Tool-lal, de én a Pen Tool-t választottam, mert jobb, ha szép a széle, és most nincs is szükség arra, hogy a hajszálak is kijelölődjenek.

A path-ból kijelölés, majd egy új rétegen ezt a kijelölést kitöltöttem feketével. Ezután ezt a réteget a transform eszközzel jól felnagyítottam, a fotó alá húztam, és hozzá maszkoltam a képet.

Másolat a fotóból, az kerüljön alulra (a background réteget ki is dobhattam volna). Fölé egy Solid Color korrekciós réteg Screen blendinggel. Érdemes több színnel és több blendinggel kipróbálni, hogy melyik tetszik a legjobban.

A tetejére került egy jó színes papír, ennek a blendingje nálam Linear Light, de itt is igaz, hogy a kiválasztott papírhoz kell megnézni, melyikkel néz ki jobban. A papírra maszk, majd a CRL lenyomása mellett katt a maszk ikonra a Layers palettán, hogy kijelölés legyen, és ahol zavaró a háttér hatása, ott korrigálhatunk. (a kijelölés csak ahhoz kell, hogy a maszkolásnál ne menjünk azon kívül)

Már csak egy-két elem került rá.

Nagyobb méretben:

Ha kipróbálod, úgy válassz fotót, hogy legyen valami rajta, amiből a maszkot el tudod készíteni. Mutatós, és könnyen elkészíthető.