Az augusztusi CEWE-Bingó egyik feladata: Elragadó. Ezt az oldalt készítettem:

A csodás elemek Tiramisu készleteiből valók. A fotóval volt pár lépés, hogy ezt a hangulatot elérjem, most ezt szeretném megmutatni. Ez most Lightroom-ban készült, de Camera Raw-ban ugyanúgy meg lehet oldani, sőt akár Affinity Photo-ban is, hisz a szerkesztő eszközök ott is ugyanígy rendelkezésre állnak. A nyers fotó:

Nyilván az hasonlít jobban a valóságra, amit a szemünkkel látunk, de egy kis korrekcióval belevihetjük azt, amit érzünk. A napfény, a tenger, a friss, citrusos illatú mediterrán nyár hangulatát. És ehhez több fény és szín kell.

Először is kiegyenesítettem a vonalakat a Transform panelen lévő Guided eszközzel. Ugyanerről a Photoshop-ban itt olvashatsz.

Kicsit megvágtam. (igen, a bal szélén maradt egy csík, de később észrevettem)

A Tone csúszkáival az árnyékok világosítását értem el, illetve a csúcsfényeket kicsit sötétítettem.

A színek változtatásához először a Calibration-t használtam.

A Graduated Filter-rel az ég színét módosítottam.

Vibrance az erőteljesebb színekért:

Kis élesítés. Ha az ALT lenyomása mellett mozdítod a Masking csúszkát, látod, hogy mely élekre fog hatni az élesítés.

Érdemes a HSL-t is kipróbálni, itt színenként lehet árnyalatot, színtelítettséget és világosságot állítani.

Ez volt az az állapot, amit már jónak tartottam.

A többi már Photoshop-ban történt. Ehhez vagy exportáljuk a kész képet, vagy simán átküldjük a Photo > Edit in-nel.

Itt már csak a scrapoldal elkészítése volt hátra. Háttér, maszk és elemek. Remélem, átjön a hangulat. 🙂

Ha kipróbálod, ez legyen csak inspiráció. Más fotóhoz más értékek kellenek, úgy variáld, ahogy neked a leginkább tetszik.

Pin It on Pinterest

Share This

Az oldal további használata esetén beleegyezik a cookie használati szabályzatunkba. Az így nyert adatokat az Ön azonosítására nem, kizárólag szolgáltatásaink javítására használjuk fel. további információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás