December a csodák hónapja, legyen egy kis varázslat a fotón is.

  • Before-magic
    After-magic
    Before magic After

Válassz egy olyan fotót, amin jól mutatna egy kis mágikus fény. Nem kell pont könyvnek lennie, lehet egy bögre, ablak, ajtónyílás stb.

Curves korrekciós réteg a sötétítéshez.

curves

Jelöld ki azt a területet, ahol a fény lesz. A kijelölést a Select → Modify → Feather-rel lehet lágyítani. A Gradient eszköz jön. Ha nem ismered a használatát, itt egy cikk róla. Affinity Photo-ban meg itt. Bal oldalon meleg sárga szín legyen.

kijelölés

Jobb oldal meg átlátszó.

gradient

A Gradient típusa Radial legyen, ezt az opciós sávban tudod kiválasztani. Lentről felfele húzd az eszközt. Ha elsőre nem tetszik, próbáld meg többször, hogy honnan meddig lesz a legjobb.

radial

Most a fotón lévő Curves maszkon kell dolgozni, hogy világos legyen ott, ahová a fény elér. Nekem a háttérben van egy karácsonyfa, abból is visszamaszkoltam egy kicsit.

maszk

Az ecsetek beállításáról itt egy régi cikk, ami most kell, semmit nem változott azóta:) Normál lágy ecset, a Shape Dynamics-nál kell beállítani, hogy változzon a mérete, a Scattering-nél a szórást, vagyis mennyire ugrál ide-oda, és megprólhatod a Color Dynamics-ot is, hogy az előtér és háttér színével váltakozva fessen. Egy külön rétegen próbálgasd, ha nem jó, változtass az értékeken.

ecset

Lehet más ecsetet is használni, csillagot, hópelyhet, pillangót, ami van.

csillag

Én még tettem rá egy textúrát is Soft Light blendinggel.

blending

Az nem tetszett, hogy ettől az arca foltos lett.

textúra

Ezt maszkolással nem lehet megoldani, mert nagyon elütne a színe, ezért a textúrát kell kicsit átfesteni. Én egy sötétebb árnyalatot választottam. Ehhez visszavettem a blendinget normálra.

szín

Majd ott egyszínűre kell festeni a textúrát, ahol zavaró. A festésnél már lehet Soft Light blendingen, így rögtön látni az eredményt.

soft light

Túl sok díszítést nem igényel:)

scrap