Ebből is, mint annyi másból, világnap lett. Mondjuk, ennél rosszabb világnapunk ne legyen, igazán vicces és kedves akkor is, ha semmi értelme nincs:) Scrap oldalból csúnya pulcsit gyártani se biztos, hogy hasznosabb, de haladjunk az árral, és kössünk egy oldalt. 😀

Először be kell szerezni hozzá egy kötött mintát, én ezt töltöttem le. Ingyenes és pont megfelel a célnak.

Maradhat színes is, de jobb, ha a Shift+Ctrl+U-val színteleníteni. Edit → Define Pattern.

paffern

Ha az egész oldal kötött lesz, akkor a szokásos mérete üres dokumentum, majd a rétegpalettán alul , és ott a Pattern. Lehetne ezt a Edit → Fill-el is, de ott nincs lehetőség a méret változtatására.

scale

Utána Layer → Flatten Image, és mentsd el psd-nek, ugyanis erre még szükség lesz. Mentsd el még egyszer, most már más néven, azon dolgozunk tovább. Jöhet rá, amit szeretnél. Jó, ez nem ronda, de rondát nem találtam. 😀

flatten

Az összes elemet (a kötött hátteret nem) jelöld ki, jobb klikk, Convert to Smart Object. Blending Overlay, de nézd meg a többit is, hátha valamelyik jobban tetszik.

blending

A vonalakat kell kicsit megtörni. Filter → Distort → Displace. Kis értékkel kezd, ha nem elég, mindig vissza lehet lépni, és új értéket megadni. Okézás után azt a psd-t kell behívni, amit az elején elmentettél a kötött mintából.

displace

A Smart Object jobb alsó sarkában lévő ikonjára duplán kattintva, megnyílik egy külön ablakban, és akár át is lehet rendezni az elemeket, vagy mást tenni rá. Mentés után változik az oldalon is.

kötött

Lehet ezen még variálni, ha szükséges. Korrekciós réteggel a színét, világosságát stb. Én még alulra tettem egy hátteret, a kötöttnek Multiply blendinget, így a háttérből is valami átsejlik.

korrekció

Ilyen lett:

ronda

És, ha már ronda pulcsi:)

ronda pulcsi