Ha még nem ismernéd a minden hétfőn induló kihívás fontosabb tudnivalóit, itt olvashatod el.

 

utalvany

Az ilyen heti kihívásokban szerintem az az izgi  – mondom én, aki a sajátomon kívül nem nagyon indulok máshol, itt viszont az a kihívás, hogy kitaláljak valamit:)) – , szóval az az izgi, hogy nem lehet előre tudni, hogy mi a feladat, utána meg lehet rajta agyalni.

Na, az eheti nem ilyen:) Szerintem ennél kiszámíthatóbb téma nem nagyon lehetne, de azt gondoltam, ez olyan, amit nem lehet kihagyni.

1905. április 11-én született József Attila, és 1964 óta ez a nap a Költészet Napja. Már az általános iskola első osztályában naponta találkoztam vele, mert a tábla felett ott volt, hogy mindig tartsuk szem előtt:

Dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.

Régen, pontosabban nagyon régen, még gimista koromban töménytelen mennyiségű verset olvastam, és rengeteget tudtam kívülről. Jó lesz ezen a héten kicsit feleleveníteni ezeket az élményeket.

Ebből azt hiszem már ki is derült, mi a feladat. Egy vers, illetve versrészlet határozza meg az oldalunkat. Bármilyen költő jó, nem csak József Attila, így megismerhetjük egymás kedvenc költőjét.

Jó olvasgatást, válogatást! Ráhangolódásnak maradjunk József Attilánál. A verset Latinovits Zoltán szavalja. Nagy találkozás ez is:)

 

Ui: Hétvégén ismét videóscrap! Jelentkezni lehet a fórumban!