Ha még nem ismernéd a minden hétfőn induló kihívás fontosabb tudnivalóit, itt olvashatod el.

utalvany

Evadraga-nak kedvezett Mr Random ezen a héten, így a feladat Fű-fa-virág-háziállat. Evadraga ezzel a képpel indult a Csinálj, amit akarsz kihíváson.

A blogján ezt még nem találod, mert most indult, és még csak egy bejegyzés van benne.

Szóval a feladat adott, mindannak kell lennie az oldalon, ami a kihívás címében benne van. Természetesen nem szükséges saját háziállat (és saját fű-fa-virág sem), csak legyen.

Utánanéztem, hogy mi is a háziállat, hátha hiányosak az ismereteim:)  Wikiszótár szerint: Hasznáért vagy más értékelt tulajdonságáért a ház körül vagy gazdaságban tartott állatok. És  a felsorolásban szerepel a teve is!  Úgy tűnik elég sok állat közül választhatunk. Bár az oroszlán, zsiráf és krokodil  biztos nem tartozik közé.

Az egyik oldalamhoz készítettem egy dinnyés feliratot, és így az egész betű- és számsort, azzal, hogy majd csak jó lesz valamire. Lehet, hogy nem igazán passzol a kihíváshoz, de mindjárt vége a nyárnak, télen meg nem biztos, hogy szükség lesz rá, így most összecsomagoltam. Ha tetszik, a képre klikkelve vagy a galériából letöltheted.

Még egy fontos infó, amiről a fórumban volt szó, de biztos sokan nem nézik. Új kihívás indulásakor adminból az összes aktuális képet egyszerre átemelem a lezárt mappába. Onnan viszont mindenki át tudja magának tenni a saját mappájába, ha akarja. Egyébként névre keresve bejön minden kép, ami egy személyhez kapcsolódik, bármelyik kategóriában is van, de ha valaki mégis szeretné, hogy egy helyen legyen, ezen a módon meg tudja oldani. Az átpakolással viszont a lezárt galériából eltűnnek a képek, így ha valaki azt  szeretné nézegetni, akkor az átrakott képeket ott már nem fogja találni, illetve, a tagi mappáknál meg nem nagyon derül ki, hogy az a kihívásra készült.

A kép alatt van egy kép szerkesztése ikon, arra klikk, és a kategóriáknál ki lehet választani a saját galériát. Van egy ilyen kategória is: Kép másolása a következőbe: és itt meg lehet adni másik mappát is, viszont akkor is két helyen lesz, és biztos, hogy csak egy helyre érkeznek kommentek. Szóval lehet, hogy jobb, ha ott marad a lezártban, mert névre úgyis előjön. Szerintetek mi a legjobb megoldás?

Réges régen, csak a nagy „öregek” emlékeznek rá, mikor az oldal még egy másik szerveren tárolódott, volt egy adatbázis vesztés, aminek következtében egy csomó kép ugyan nem veszett el, csak az a része, hogy ki töltötte fel, így mindegyik úgy néz ki, mintha az enyém lenne:) Ha valaki ráismer a sajátjára és a linkjét elküldi nekem, azt én átrakom a megfelelő helyre.

A kihíváshoz jó munkát, evadragaval együtt nagyon várjuk a képeket:)