Ez az oldal a CEWE FOTÓVILÁG programban készült, a leírását itt találod.

CEWE FOTÓVILÁG

Nagyon tetszik ez a forma, gondoltam, megcsinálom Photoshop-ban is. A Rectangle Tool-lal kell két sablon, aminek a mérete 9 x 13 cm. A színe mindegy, hogy mi, a stroke (keret) színe legyen fehér, 30 px, és nagyon fontos, hogy a sablonon kívül legyen a keret, ami a képen látható helyen állítható be. Az eszköz használatakor nem gond, ha nem sikerül pontosan a méret, a Properties ablakban mindent be lehet állítani.

Rectangle Tool

Szükség van még kettőre, aminek a mérete 9 cm x 9 cm, a keret bal oldalon alul-felül 500-500 pixel. Ebből egy rétegmásolat, amit vízszintesen tükrözni kell. (Edit → Transform → Flip Horizontal)

transform

A hosszúkás mellé kerül egy kerekített úgy, hogy a keret fedje egymást, így ott is pont olyan széles fehér sáv marad.

illesztés

A másik kerekített sarkú úgy hleyezkedhen el, hogy a vonal folytatódjon.

illesztés

És emellé jön a hosszúkás.

illesztés

Ez a négy sablon kerüljön egy csoportba. (Ha mind a négy réteg ki van jelölve, Ctrl+G) Az Elliptical Marquee Tool-lal egy kör alakú kijelölés (az Alt-ot kell nyomva tartani, hogy szabályos legyen) úgy, hogy szépen körbeölelje a négy képet. A Csoport réteg legyen aktív majd katt alul az Add layer mask ikonra. Ezzel el is értük ezt az érdekes kompozíciót.

maszk

Az összes alá jöhet egy fehér köralakú shape, ezzel a két kis hézag kitöltődik, illetve az egész kap még egy keretet.

shape

Nekem tetszik ezzel a két kis fehér íves résszel kétoldalt, de lehet kicsit nagyobbra venni a hosszúkás elemeket, és akkor teljesen összeér.

shape

Jöhetnek rá fotók a szokásos vágómaszkkal.

kompozíció

Háttér, díszítő elemek után:

cikk

Ha tetszik, de lusta vagy elkészíteni, töltsd le innen. 🙂