Természetesen nem Meryl Streep és Alec Baldwin kapcsolatát terveztem elemezni, hanem a CEWE FOTÓKÖNYV PURE-t. Rendkívül egyszerű, kicsit bonyolulttá csak én tettem:)

A CEWE PURE egy android és iOs applikáció, amellyel ha nem tudunk 5 perc alatt elkészíteni egy fotókönyvet, akkor biztos bennünk van a hiba. 22 fotó, a sorrendet és a borítóra kerülő képet meg lehet változtatni. Egy cím az elejére, egy cím a belső első oldalra, és már készen is van. Annyira egyszerű, hogy egy kutya is simán meg tudja rendelni. 🙂

 

Persze nekem ezt is bonyolítani kellett. Tény, hogy így csak pár perc, de maga a könyv annyira tökéletes méret táskába, ajándékba, portfóliónak és ezer másnak, hogy muszáj volt továbbgondolnom.  A képeket szerkeszthetjük hozzá akár asztali gépen vagy mobil alkalmazással is, amelyiket épp használjuk. Ha legjobban ki akarjuk használni a felületet, akkor négyzetes formában érdemes gondolkodni. Készítünk 22 oldalt. Ez lehet fotó, szöveg, grafikai elem, és ezek kombinációja. Lehetnek benne versek vagy családi ételreceptek, vagy egy-egy emlékezetes esemény emlékei. Ha ez megvan, csak pár kattintás.

Az alkalmazás nyitóoldala:

 

Az egyik fotó lesz a borítókép, rákattintva le lehet cserélni. Ugyanígy az ott lévő szövegre kattintva, írhatunk valami mást.

Az első belső oldalon nincs fotó,  ide is csak szöveget írhatunk.

Én dalszövegeket (Gerendás Péterét, mivel épp a napokban voltam a koncertjén) tettem bele. Nagyjából egységes, egy háttéren van egy másik, a szöveg és egy grafika. Ezeket sem tart túl sokáig elkészíteni, meg egyébként közben lehet zenét hallgatni, kikapcsolódni. Pár oldal:

 

 

Ha ajándékba készül, a tokra ragaszthatunk egy vagy kétoldalas üdvözlőkártyát, ha nem kapunk megfelelő méretben, akkor azt is elkészíthetjük magunknak.

Akár az öt perces, akár a kicsit hosszabb elkészítési módot választod, biztos, hogy nagy örömmel fogod lapozgatni.