Ismét új hónapot kezdünk, és ebben a hónapban pár változtatás lesz az eredeti szabályokon.

Előbb néhány szó a januári játékról. A kitöltött januári Bingó szelvényeket február 5-én éjfélig lehet feltölteni a galériába.

Február 6-án jövök a nyereményekkel.  Akinek a szelvénye hibátlan, mindenképp kap egy CEWE %-os kupont, és még sorsolunk is kategóriánként!

És akkor nézzük, mi változik. Nem titkolt célunk, hogy minél több embert tudjunk bevonni a scrapbook-ozás rejtelmeibe:) Biztos sokan vannak, akik nem mernek belevágni, pedig amellett, hogy kellemes időtöltés, gyönyörű és egyedi keretet ad emlékeinknek. A Bingó szelvény változatlan, ugyanúgy 24 mezőből áll. Különböző alakzatokban lehet  elvégezni a feladatokat, hisz úgy lesz érvényes a játék. Például:

Középen joker, ha a mintához arra is szükség van, oda bármilyen más – a táblán szereplő – feladat közül lehet választani. Lehet 5, 9 és 24 feladatot teljesíteni. Ha olyan feladatokat választanál, amivel nem jön ki egy minta, akkor készíts el még 1-2-t. Például ez 12, de mivel olyan nincs, csak a 9-es Bingóba illik, de legalább szabályos:)

Ez viszont nem elfogadható, hiába pont kilenc a teljesített feladvány.

Ami újdonság, hogy a négy, kifejezetten scrapbook-os feladnak lesz házigazdája, aki igyekszik segíteni a kezdőknek és inspirál a saját oldalával. Bár a feladatok már hónap elején ismertté válnak a szelvényen – kicsit visszatérve a régi játékhoz – minden héten egy kiemelt scrapbook-os téma van. Erről bővebben mindig hétfői napon lesz bejegyzés, amiben  sok régi Photoshop cikket  fogok tematikusan összeszedni, illetve folytatódik az Affinity Photo használatával való ismerkedés. Gimp használóknak is vannak alapszintű leírásaink, így ők se maradnak ki. Ha a hónap első napja pont hétfőre esik, akkor ez egyszerre jelenik meg, és ha 5 hétfő van egy hónapban, akkor egy hét értelemszerűen kimarad.

Hétfőn jelentkezem az első hét témájával, ami a szín kihívás lesz.

A Bingó szelvények kitöltésének határideje változatlan, és ugyanúgy a hónap galériájába kell tölteni. A scrapbook-os témákat jó lenne az adott héten elkészíteni, és feltölteni a galériába, ez nem kötelező, de mindenki számára inspirálóbb, ha látjuk egymás oldalait, és nem hagyjuk a hónap utolsó napjaira a feladatok elvégzését. A februári galéria.

A februári szelvény, jobbklikk Kép mentése más néven-nel letölthető.

A letöltött kártyán a kis négyzetek mérete 227px x 227px. Ha jobban szeretsz sablont használni, innen letöltheted.

A négy sarokban a négy heti feladat, a négy ez történt a héten ugyanúgy megmarad, ez lehet scrapoldal, vagy, aki a CEWE FOTÓVILÁG programot használja az év eseményeit megörökítő fotókönyv szerkesztésre, készítsen egy monitorfotót az oldalról. A többi feladatot lehet scrapbook-kal vagy csak fotókkal is kitölteni. Így aki csak fotókkal játszik, egy 9-es szelvényt csak fotókkal is ki tud tölteni. Persze titkon reménykedünk benne, hogy idővel beleszeret ő is ebbe az albumkészítési technikába.

Egyéb változatlan tudnivalók:

  • A scrapbook oldalakhoz nem kell friss fotót használni, hisz a lényeg a havi „munkavégzés”, ami a screppeléssel megvalósul.
  • A fotó viszont készüljön az adott hónapban.
  • Lehet több CEWE-Bingó szelvénnyel is játszani, csak ahhoz új fotókat vagy oldalakat kell használni. Ha többel játszol, természetesen mindegyik szelvény részt vesz a sorsoláson.

Nyeremények. Ebben is van változás, mert a négy scrap-es játékhoz minden héten kisorsolunk egy-egy 5 $ kupont az Oscraps boltjába. Ezzel szeretnénk ösztönözni, hogy ne várd meg a hónap végét:) A hóvégi sorsolás független a hetitől, vagyis az is nyerhet hónap végén, aki a hetiben szerencsés volt. A havi nyeremény: mind a három kategóriában a résztvevők kedvezménykupont kapnak, illeve katagóriánként egy-egy scrap utalványt is kisorsolunk az alábbiak szerint. (A scrap utalvány tetszés szerinti boltba szólhat, csak olyan legyen, ahol van Gift Certificate, azaz ajándékutalvány.)

5-ös Bingó: minden résztvevő részére egy 20%-os kedvezménykupon bármilyen CEWE termékre, és kisorsolunk egy 10 $-os scraputalványt.

9-es Bingó: minden résztvevő részére egy 30%-os kedvezménykupon bármilyen CEWE termékre, és kisorsolunk egy 15 $-os scraputalványt.

24-es Bingó: minden résztvevő részére egy 40%-os kedvezménykupon bármilyen CEWE termékre, és kisorsolunk egy 20 $-os scraputalványt.

Remélem, hogy szívesen veszitek ezeket a változtatásokat. Bármilyen kérdésed van, tedd fel itt, hozzászólásként, vagy a fórumban.