Mit is lehet mondani az év utolsó napjaiban? Nagyon boldog új évet kívánok, tele új energiákkal és új álmokkal, új célokkal és új utakkal. Váljon valóra minden, amit elterveztek. Remélem, továbbra is élettel töltitek meg a galériát, amiért én végtelen hálás vagyok. Legyen rengeteg örömteli pillanat, amit érdemes megörökíteni, oldalba foglalni, amit évek, évtizedek múlva is jó lesz megnézni.

Persze, hogy a mai nap se múljon el valami egyszerű kis leírás nélkül, mutatom, hogy készült a felirat:)

Keríts valahonnan glitteres hátteret. Például az Unsplash oldalán ingyenesen találsz egy csomót. Lehet akár több színben is, aztán azt használod, amihez kedved van. Jelöld ki mindegyiket, és a Ctrl+G-vel tedd őket egy csoportba. Egyébként simán át is tudod színezni, tegyél rá egy Solid Color korrekciós réteget, a blendinget meg állítsd Color-ra.

A következő elemek szintén egy csoportban legyenek. Az egyik a háttér, ehhez legjobb egy sötét szín, nem fontos hogy fekete legyen, csak sötét, azon jobban mutat a csillogó szöveg. Az enyém olyan sötét volt, hogy tettem rá egy átmenetet, ahol a style az Radial, így az oldal közepe világosabb lett, a széle meg maradt sötét.

Most jöhet rá a szöveg. Ennek a csoportszerkezetnek megvan a jelentősége, szóval ne hagyd ki. Én csináltam a szövegrétegből Smart Object-et, de ez nem szükséges, anélkül is működik.

Dupla katt a szövegrétegen a megnevezése melletti területre, így megnyílik a Layer Style ablak. A Blending Option-nál a Fill legyen nulla, ezzel a szöveg el is tűnik, a Knockout pedig Shallow, ezzel a glitteres háttér fog látszódni (amelyik legfelül van, ha az alatta lévőt szeretnéd, kapcsold ki a felsőt). A knockout-ról itt egy részletes cikk, így megismerheted, hogy működik.

Még két rétegstílus jön hozzá, az egyik a Bevel & Emboss. Az értékeket persze a saját szövegedhez állítsd be.

A másik az Inner Shadow.

A rétegstílust lehet másolni is, a rétegpalettán az Effects-nél jobb klikk, Copy Layer Style, majd azon a rétegen, amire alkalmazni akarod, Paste Layer Style. Nyiss egy üres réteget, másold rá a rétegstílust, és ha arra pl. ecsettel valamit ráteszel (én ezeket a spriccelős ecseteket használtam), akkor azok is felveszik a másolt tulajdonságot. Persze megnyithatod újra a Layer Style ablakot, és módosíthatsz rajta.

Ha valamelyik glitterest a Layer → New → Backgroud from Layer-rel hátterré, a Layer Style ablakban a Knockout-ot Deep-re változtatod, akkor az a réteg a háttér réteget jeleníti meg.

További kellemes pihenést!