Bár a napokban valószínűleg senki nem fog új trükkökkel kísérlezetni, de később még jól jöhet ez a nagyon egyszerű, pár lépésből álló technika, amivel kis fényfüzért vihetünk a karácsonyi oldalakba.

Sima lágy ecsetre van szükség, a méret a fotótól függ, érdemes ott próbálni, ahol alkalmazni fogjuk. A Spacing-gel azt adjuk meg, hogy milyen távolságban legyenek a kis fénypöttyök.

ecset

A Scattering-gel némi szabálytalanságot vihetünk bele.

scattering

Már csak a Color Dynamics kell, a legfelső legyen 100%, a többi maradhat 0. Ezzel a festőszín és a háttérszín között fog váltakozni az ecset színe.

color dynamic

Ha kiválasztottad a festő- és háttérszínt, jöhet egy próba. Ehhez nyiss egy üres réteget.

fény

Rögtön kiderült, hogy a Spacing és a Scattering értékét is csökkenteni kell. Ha már megfelelő, jöhet a csillogás:I Ha az első pontra kattintasz az ecsettel, majd a Shift lenyomása mellett a következő pontra, akkor a két pont között végig fut a megadott paraméterekkel a vonal. Így az egyenes szakaszokat gyorsan el lehet készíteni.

ecset

Dupla katt a rétegpalettán a rétegre, és a megnyíló Layer Style ablakban pár beállítás. Inner Glow. Ennél a méretnél ez volt a megfelelő érték, persze lehet, hogy nálad más lesz. A lényeg, hogy a közepén egy picike erősebb fény legyen.

layer style

Outer Glow. Ez egy kis szórt fény teszt hozzá. El is készült:)

outer glow

Ezzel kívánok nagyon boldog, békés, örömteli pillanatokkal teli ünnepet!

boldog karácsonyt!