Ez a tipp jól használható a karácsonyi oldalakhoz is, hiszen ilyenkor minden csillog-villog, miért pont a betűk ne tennék.

Először is szükségünk lesz egy arany papírra. Nézz körül, nincs-e valami ilyesmid, vagy a google segítségével is keresgélhetsz. Ha nem jársz sikerrel, készíteni is tudsz olyat, ami megfelel a célnak. Ehhez nyiss egy új doksit. Én a szokásos scrap méretben tettem, azaz 3600 px x 3600 px és 300 dpi. Ekkorára egyáltalán nem lenne szükség, de hátha még jó lesz ez valamire:)
Töltsd ki valamilyen aranyhoz hasonló sárgás színnel.

arany1

Filter/Noise/Add noise (Szűrők, Zaj, Zaj hozzáadása)

arany2

Most még pár filterrel  próbálkoztam, hogy valahogy csili-vilibb legyen. Próbálkozhatsz mással is, mint én, a filterek hatását rögtön látod, és eldöntheted, hogy melyik tetszik.

arany3

arany4

Ha jónak találod, jelöld ki az egészet (Ctrl+A), majd Edit/ Define Pattern (vagyis Szerkesztés/ Mintavétel).

arany5

Majd adj neki egy nevet. Az arany pont jó lesz:)

Aarany6

A képre már nincs szükség, ha gondolod, hogy jó lesz még valamire, akkor mentsd el.

Most egy üres lapra, vagy akár már egy elkészült oldalra írd fel, amit szeretnél. Én azért szeretem rögtön arra a háttérre helyezni, amin használni fogom, mert akkor azon látom az effect-eket. A rétegpalettán dupla klikk a szövegrétegen az üres kék részre, amire előjön a layer style ablak. Állítsd be az alábbiakat. Ez megint csak támpont, nem kell ugyanezt állítani. Sőt! Más mérethez, vagy más betűtípushoz lehet, hogy más beállítás jobban passzol. Meg egyébként is, ha kísérletezel, lehet, hogy a tiéd sokkal szebb lesz.

arany7arany8arany9arany10

arany11

A következő lépésnél a Texture-nél válaszd ki azt a mintázatot, amit készítettünk.

arany12

A Pattern Overlay-nél ugyanígy.

arany13

Majd a Stroke-nál is.

arany15

Nekem ilyen lett:

arany16

Kicsit közelebbről:

arany18

Ezt a hatást el is menthetjük, és akkor már egy pillanat alatt tudjuk legközelebb használni.

arany17

Ekkor ez megjelenik a Styles palettán , és legközelebb csak rá kell klikkelned, és már érvényesül a hatás. Próbál ki máson is! Például egy kereten, vagy valamilyen alakzaton.

arany19

Jó munkát!:)