Ismered az Adobe Express-t? Használsz Photoshop-ot? Ha igen, szükséged lehet erre is. Ha még nem használtad a Photoshop-ot, az Adobe Express egy fantasztikus eszköz, amellyel kreatív tartalmakat hozhatsz létre.

Azért nézzünk egy kis összehasonlítást. Mind a kettő egy képszerkesztő alkalmazás. Mindkét programnak megvan a maga helye a digitális művészet és a fotószerkesztés világában, de különböző igényeket elégítenek ki. De vajon melyik a jobb? Lássuk, mi különbözteti meg őket egymástól!

  • Az Adobe Express kifejezetten kezdőbarát, és az a célja, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen a felhasználók számára​.
  • Ezzel szemben a Photoshop sokkal összetettebb eszköztárát inkább haladó és professzionális felhasználók használják ki teljes mértékben​.

Az Express egy ingyenes alkalmazás, bár vannak fizetős funkció is. A Photoshop használata viszont havi előfizetéshez kötött.

Az Adobe Express egy online alkalmazás, a Firefox-on jelenleg nem működik, de pl. a Chrome-on igen. Ilyen a nyitóképe:

Már első pillantásra is sejteti a rengeteg lehetőséget, amit a platform kínál. Amint belépsz az oldalra, egy hatalmas sablonkönyvtár tárul eléd, amely számos különböző projekt számára kínál előre elkészített terveket. Posztereket, Instagram-bejegyzéseket, story-kat, vagy akár prezentációkat és weboldalakat szeretnél létrehozni, az Adobe Express sablonjai között biztosan találsz olyat, ami illik az elképzeléseidhez. És ahogy látod, a fotókönyv sem maradt ki az eszköztárból. A Resize funkcióval beállíthatod a méretet, én a szokásos 3600 x 3600-at választottam.

De kezdheted valamelyik sablonnal is.

Választhatsz más méretet hozzá. Bal oldalt vannak a rétegek, minden, ami az oldalon van, külön szerkeszthető.

A szöveg előre formázott, ha átírod, a stílus marad, de természetesen változtathatsz is rajta.

A fotókat ki tudod cserélni.

Rengeteg kis kiegészítőt találsz:

És wordartot is.

Egyszerűen megváltoztathatod a színtémát, ezzel az oldal minden eleme változik.

Saját háttérképeidet és elemeidet is feltöltheted, hogy velük alkoss. Ha rendelkezel Photoshop-pal, valószínűleg nem ezt az eszközt választod, de ha nincs, az Adobe Express tökéletes megoldás lehet. Ahogy látni a rétegeknél, itt kétszer van a fotó, a felsőről a Remove background eszköz eltávolította a hátteret, így tud kilógni a kapucni.

Vágómaszk sajnos nincs, vagy én nem találtam. 🙂 Viszont van Generative Fill, a beírt szöveggel képet generáltathatsz az AI-val.

Az ingyenes verzióban havi 25 generatív fill-re van lehetőség. Hozzáférés 1000 Adobe font-hoz. Ezrekben mérhető professzionálisan tervezett statikus és videó sablon, valamint design elemek. Animációs előbeállítások, hogy mozgást adj a szöveghez, fotókhoz, videókhoz vagy design elemekhez.Korlátozott gyűjtemény royalty-free Adobe Stock fotókból, videókból és zenékből. GIF-fé alakítás, JPG-gé alakítás, és QR kód generálás. Felsorolni is sok:)

Egy példa az animációra, ha szoktál sztorikat készíteni.

Az Adobe Express egy erőteljes, mégis könnyen használható eszköz, amely segíthet abban, hogy gyorsan és egyszerűen hozz létre lenyűgöző vizuális tartalmakat. A rengeteg előre elkészített sablonnak köszönhetően gyorsan elkezdheted a projektjeidet, és a könnyen érthető szerkesztőfelület megkönnyíti az alkotói folyamatot.