A legfontosabbal kezdem. Az Adobe Bridge továbbra is INGYENES, és Adobe előfizetés nélkül is használható, bár nyilván azok tudják kihasználni minden előnyét, akik  egy vagy több Adobe programot is használnak.

A Bridge egy médiakezelő, nem csak a fotókra korlátozódik, hanem az Adobe Creative Cloud minden alkalmazásához egy társprogram. Kezeli az inDesign, Illustrator és a többi program fájljait is. Számos kötegelt szerkesztési funkciót lehet végezi vele, rengeteg módon szűrhetünk, és bármilyen kollekciót összeállíthatunk, hogy a munkát megkönnyítse. Aki – mint én is – tonnányi scrapbook készletet gyűjtött össze, könnyen tudja kezelni azokat is. Személyes kedvencem, amikor az egy mappában lévő összes almappa tartalmát egyszerre lehet látni, miközben szűrhetek fájltípusra is, Így például egy tervező összes háttérpapírját egyszerre nézhetem át. (ha nem csináltam belőle kollekciót)

Több cikk is volt már a funkciókról, most a 2019-es újdonságokról lesz szó.

Megújult a felhasználói felület. Hasonló a többi Adobe termékhez, és mindenképp sokkal jobban néz ki.

Az alapértelmezett megjelenésen az Edit > Preferences ablakban az Interface fülön tudunk változtatni.

Továbbfejlesztett Creative Cloud Libraries könyvtárak. A libraries egy felhőalapú szolgáltatás, aminek segítségével egy-egy mappába lehet gyűjteni az egy munkához szükséges elemeket, betűstílusokat. Ezek lehetnek a Creative Cloud asztali vagy mobil alkalmazásaiból, és így minden alkalmazásból mindig elérhetőek. Ennek minőségén javítottak most. A preview ablakban nagyobb méretben és jó minőségben lehet megnézni az elemeket, illetve akár többet is kijelölhetünk egyszerre.

Fotó rögzítési idejének szerkesztése

Eddig is lehetett egyenként szerkeszteni a rögzítés idejét, most ezt egy külön ablakban tehetjük meg úgy, hogy akár több fotó adatát állíthatjuk át egyszerre. Mire jó ez? Más időzónába utaztunk, és nem állítottuk be a gépen. Vagy külön eszközzel rögzítettük a gps adatokat, és nem hangoltuk előtte össze a fényképezőgéppel. Beírhatunk fix időpontot, vagy egyszerűen eltolhatjuk előre vagy hátra valamennyivel.

Ezek a legfontosabb újdonságok, de persze van még ezen kívül is. Például gyorsítótár beállítások, központosított gyorsítótár-kezelés, xd fájlformátum támogatása, stb. Ami még nagyon hiányzik, az az ecsetek és betűkészletek előnézeti képe. Utóbbinál van ugyan olyan típus, aminél valami látszik, de azért ez nem az igazi. Szóval van még mit fejleszteni, de így is egy nagyon jól használható program, érdemes használni.