Felkerült a fórum egy újabb verziója, ami remélhetőleg jobb, mint elődje. Figyelembe véve, hogy ez a wordpressnek (az a blog motorja) egy teljesen ingyenes fórumja, igazán nem lehet rá panasz. Sőt, míg a fizetős galériában ugye kódot kell írni a linkeléshez, itt simán megoldható:)
Ami viszont nagyon jó, és nagyon hiányzott az előző verzióból, hogy lehet most már közvetlenül képet beszúrni a fórumba. Ez viszont nem az az egy gombnyomásos gyors művelet, szóval inkább megmutatom, hogy hogyan kell.

A szerkesztő felett van a képfeltöltés ikon, arra klikk.Az előbukkanó ablakban klikk a bekeretezett ikonra.

Újabb ablak, a feltöltés legyen aktív, majd klikk a Tallózásra.

Kiválasztod azt a képet, amit be szeretnél húzni.

Megjelenik az ablakban a fájl neve, ekkor feltöltés.

Ekkor már látjuk is a kisképet. Most a Tallózás fület kell kiválasztani,

amire bejön az első ablak, de a kép URL-nél már ott van a feltöltött kép linkje. Beszúrás.

Már csak az Idézet és válaszra kell kattintani, és ekkor bekerül a kép a hozzászólásba,

igaz, csak kis méretben. De ahogy az a kis egér ikon mutatja, ha oda klikkelsz, feljön az eredeti méretben.

Egyébként csak elsőre bonyolult, utána már gyorsan megy:) Ugyanígy lehetőség van pdf,txt vagy doc fájl feltöltésére, ha valamiért arra lenne szükség. Nagyjából ugyanez a menete, csak az indítás más. Ahogy linkelni szoktunk, először beírunk egy szöveget, azt kijelöljük, ekkor aktívvá válik a link ikon, és arra klikk.

A következő lépések megegyeznek a képfeltöltéssel, a beszúrás után látni, hogy a szövegből link lett:

Új hozzászólás mentése után, a hozzászólásnál megjelenik a link, rákattintva pedig megnyílik a doksi.

Mindkét esetben a feltöltés mérethatára 300 kb.

A profilodhoz most már több dolgot is hozzá tudsz tenni, én pl. a facebookot írtam be, így az avatar alatt meg is jelent az ikonja.

A blogod linkjét eddig is hozzá lehetett tenni, aki még nem tette meg, annak javaslom, hiszen így, ha valaki kíváncsi, gyorsan meg is találja.

A smiley-k  is jobban használhatóak, ott van rögtön a beíró mező alatt. Még majd teszek hozzá, de kezdetnek ez is elég lesz.

Ugyanúgy fel lehet iratkozni, hogy értesítés kapj, ha valaki írt a bejelölt témához.

Óriási segítséget kaptam WP-gurunktól az új fórum beüzemelésében. (pontosabban ő csinált minden, még a monitorfotókat is:)), de így is rengeteg beállítási lehetőség van adminban, aminek egy részéről azt sem tudom, hogy micsoda:)

Ezért kérek mindenkit, hogy ha bármilyen hibát  tapasztal, vagy javaslata van, hogy hogyan lehetne jobb, feltétlen szóljon. Persze megvannak a fórum korlátai, de hátha van lehetőség a változtatására. Az Oldal ügyes-bajos fórumban lehet neki témát nyitni.

Ezzel egyidőben, már csak azért is, hogy próbálgassátok az új fórumot, egy régi elképzelésemet szeretném megvalósítani. Vagy legalábbis kipróbálni, hogy látjátok-e értelmét, tetszik-e, és élnétek-e a lehetőséggel. Ennek eddig pont a képfeltöltés hiánya volt az akadálya. Azt gondoltam, hogy persze nagyon klassz szebbnél szebb, és kedvesebbnél kedvesebb kommentet kapni, de biztosan mindenki volt már úgy vele, hogy mégsem volt tökéletesen elégedett az oldalával. Viszont a legritkább esetben kapunk kommentet azzal, hogy szupi, de én azt inkább így csináltam volna.

Szóval, nyitottam egy fórumot, Segíts névvel. Aki ide feltölti az oldalát az azzal a szándékkal teszi, hogy a többiek adjanak tanácsot, hogy mit kellene másképp. Akár design tekintetében, akár technikailag. Nem teljesen megváltoztatva, hanem az eredeti koncepció mentén. Ide többnyire olyan oldalt várok(-unk), ami nincs fent még a galériában, hisz pont az a lényeg, hogy az alkotó nem elégedett vele, és javítana rajta, de nem tudja hogyan.  Ha mégis már galériában lévő képre vonatkozik a kérdés, akkor nem szükséges újból feltölteni, csak jobbklikkel megnézni a képadatokat, és a kép beszúrása ikonnál azt bemásolni. Ehhez persze nem csak a kérdező szándéka kell, hanem a többiek érdeklődése és segítőkészsége, szóval fogalmam sincs, hogy ez jó ötlet-e vagy sem, de majd kiderül. 🙂