Szolgálati közlemény:Már megnyitottam a Blog Action Day 2011 mappát, ha valaki már el is készült volna az oldalával.

És akkor végre  elkészült és letölthető a 2012-es naptársablon készlet.

Három betűtípus, vonalakkal és anélkül, havi betekintő. Újdonságként álló formátum is van, ha valakinek ahhoz lenne kedve.

A három betűtípus eredendően sajnos nem ékezetes, de én korrigáltam, és le is tudod tölteni, ha esetleg további szöveget írnál, és nem akarsz egy újabbat választani.

Ismételten hálás köszönet Péternek, aki elkészítette az alapokat:)

Letölthető a képre kattintva, vagy a galériából.

 

A szokásos játék sem marad el, tölts fel a Naptár 2012 galériába legalább egy naptároldalt október 31-ig. A beküldők között egy 30 x 30 cm-es keményborítású normál fotókönyvet sorsolunk ki.

Aki még ezekből a sablonokból sem tud választani, az kipróbálhatja farkas76 tippjét is. Email-je alapján Anikó egy Photoshop script-re hívta fel a figyelmünket a fórumban, amivel magunknak is tudunk névnapos naptár készíteni. A hozzávaló textfájlt is elkészítette, köszönet érte, bár én átvariáltam, mert 2012 szökőév, február 24-e szökőnap, így pár névnap eltolódik.

Ezt a fájlt is le tudod tölteni, ha kipróbálnád. Saját születésnapokat, névnapokat és ünnepeket is hozzá tudunk tenni, a videóval ellentétben, ezt nem kell a változó elemekhez írni, bár lehet oda is, írhatjuk a ünnepek részhez, vagy akár kezdhetünk egy új szakaszt mondjuk saját ünnepek névvel. A kódok viszont ugyanúgy legyenek meg, mint a többinél. Ez most így értelmetlen, de a videóból és a text fájlból mindenre fény derül:)

A scriptet Jeffrey oldaláról tudod letölteni. Nem lehet azonnal észrevenni, ezért beszúrom a linkjét: Jeffrey’s Calendar Builder.jsx

Ezt a scriptet a Photoshop Presets mapppájában lévő Scripts (Készletek/szkriptek) mappába kell elhelyezni. Az oldalon nagyon részletes leírás van, angolul. Ezért is készítettem a videót.

Azt hiszem ennyi minden már csak elég lesz ahhoz, hogy elkészüljenek a naptárak, határidőnaplók, akár magunknak, akár már karácsonyi ajándékként. Jó szórakozást a munkához!