Korábban volt egy részletes cikk a MidJourney-ról, mindenképp azzal kellene kezdeni, ha még nem hallottál róla. Pontos leírást találsz az első lépésekről.

Akit érdekel a téma, millió videót, leírást találhat, ezekkel nem nagyon tudnék versenyezni, mert én is csak próbálkozom, és lesem a „nagyokat”. Már az 5-ös verziónál tartunk, és elképesztő a fejlődés, amit rövid idő alatt elértek az AI-val.

Az alkalmazás képes olyan részletes képeket létrehozni, amelyek valósághűen ábrázolják a leírt helyszínt vagy tájat. A generált képeken a színek, a textúrák, a forma, a különböző elemek rendkívül részletesek és valósághűek lesznek.

Az AI képalkotó alkalmazások persze nem tökéletesek, és vannak korlátaik. Csak azokat a képeket tudják generálni, amelyek az előre meghatározott képi elemekre és szabályokra épülnek.Nem rendelkeznek emberi kreativitással vagy érzelmi intelligenciával, és nem képesek a képi tartalom környezetfüggő értelmezésére vagy az emberi érzékszervek által érzékelt részletek precíz reprodukálására. Majd erre is mutatok vicces példát, de kezdjük inkább a jóval:)

Ez a kép még a 3-as verzióval készült:

Ez a 4-essel (teljesen azonos leírással):

És ez a jelenlegivel:

Vagy ez volt az előző verzióval egy vegetáriánus ételfotó:

Amiből ez lett pár hónap alatt:

Természetesen, ha egy családi szakácskönyvet készítünk, nem egy ilyen fotót fogunk betenni hozzá, de vitathatatlan, hogy hatalmas jelentősége van. Új irányokat, lehetőségeket mutathatnak az alkotóknak. Hogy ne menjünk messzire, álmaink fali dekorációját készíthetjük el az AI segítségével, vagy egy különleges könyvborítót tervezhetünk.

A korábbi grafikából:

Ez lett:

Ebből:

meg ez:

Ha megnézel egy fantazy portrét:

Látni, hogy mennyivel részletgazdagabb az újabb verzióban:

Persze nem pont ugyanolyan, mert „szót kell érteni” az AI-val, és az újabb verziók újabb promptokat, azaz leírásokat várnak el. És, ha minden igaz, hamarosan már a 6. verzió is megjelenik!.

Közelítve a vicces felé, ez a korábbi Mikulás:

Ez az újabb:

Viszont sok kísérletezés után sem tudtam megértetni vele, hogy a Mikulás a szánjával repül, és a szarvasai húzzák a szánt, amiben rengeteg ajándék van a gyerekeknek:) Na, majd a 6-os verzióban:)

Bármilyen hátteret készíthetsz, ami legjobban passzol a CEWE FOTÓKÖNYV oldalaihoz. Én pl. ilyeneket csináltam:

És mesés elemeket is:

Nyilván van, amivel semmit nem fogok kezdeni, egyszerűen jó ránézni, ez is olyan (eltekintve attól, hogy ideje lenne írni tanulnia az AI-nak):

Egyébként az AI képalkotó algoritmusok segíthetnek a divattervezőknek új és egyedi ötletek generálásában a kollekciótervezés során. Új színek, minták, textúrák és formák, amelyek új és izgalmas irányokat nyithatnak. Mennyire jól néz már ki ez a ruha?? És micsoda borító!

„Kértem” is egy klassz pulóvert, már csak el kell készíteni:)

A rossz hír a sok jó mellett, hogy az ingyenes verzió már nem működik, amit azért meg lehet érteni. 38,10 USD egy hónapra, ha megteheted, mindenképp érdemes kipróbálni.