Mint, ahogy ígértem, tüzetesen megnéztem az elkészült könyvet, hogy át tudjam adni a tapasztalatokat.

Mivel az XL méret itthon újdonság, még nem készítettem ilyet, ezért úgy álltam neki a munkának, hogy az oldalakhoz készítettem egy sablont.

A széleken behúztam a vonalzót 5 és 10 mm-re. 5-öt számoltam a levágásra, a másik 5-öt meg arra, hogy ha valamit a szélére teszek, az a levágás után se kerüljön teljesen a vágott részhez. Bejelöltem a közepét, és onnan mindkét irányban 3-3 mm-re tettem a jelölő vonalat, hogy a könyv kötése miatt fontos rész ne tűnjön el.  Ebből természetesen mindig egy másolatot készítettem, így csak egyszer kellett megcsinálni. Ugyanígy a szimplaoldalhoz is készült, illetve a borítóhoz is. A borítóhoz másmilyen kellett, hiszen ott nem levágódik, hanem behajtódik a papír, viszont a közepe nem tűnik el, hanem a gerincre kerül. Ez a méret így nagyobb is lett a többinél, körbe 3 cm-rel.  Nem bonyolult, és csak egyszer kell megcsinálni, elmenteni, és bármikor elő lehet szedni.

Az első tapasztalat, hogy a borítónál a körbe 3 cm sok volt.  Elég a 2 cm is. Természetesen a letölthető sablonban már ez a 2 cm van bejelölve. Nekem emiatt nem teljesen középen van a fotó.  Minimális eltérést a könyv vastagsága is okozhat, hiszen más a gerinc szélessége egy 26 oldalas és egy 98 oldalas könyvnél.

A többinél a tervezett levágás tökéletesen bevált, körbe 4-4 mm-t mértem. A középső kötészeti “eltűnést” nem igazán lehet lemérni, de kb. ez a 3-3 mm lehet, és mivel figyeltem arra, hogy lényeges rész ne legyen itt akkor sem, ha kép megy át a közepén, egyáltalán nem zavaró a végeredmény.

Maga a nyomat és a kötészet nagyon szép.

Készítettem pár képet, bár nem igazán adja vissza, amit én látok, de nem túl könnyű a fényes lapokat lefotózni.  Ha bármilyen kérdésed van, csak szólj.


Pin It on Pinterest

Share This

Az oldal további használata esetén beleegyezik a cookie használati szabályzatunkba. Az így nyert adatokat az Ön azonosítására nem, kizárólag szolgáltatásaink javítására használjuk fel. további információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás