A CEWE-Bingó wordart játékára készítettem ezt az oldalt:


A szöveges rész elkészítése inDesign-ban lényegesen egyszerűbb, mutatom a lépéseket. (inDesign szövegszerkesztés mind a három cikkét innen lehet elérni)

Szövegdoboz, szöveg beírása, vagy másolása, szövegszerkesztés. Az első betűt töröltem, mert abból lesz a nagyobb méretű iniciálé.

Figyelj, hogy vagy legyen kikapcsolva az elválasztás, vagy állítsd magyarra, különben hibás lesz, mint ahogy itt még nekem is az volt.

Újabb szövegdobozba az első betű megformázva.

Type > Create Outlines-szal vektorizáljuk a betűt.

Ez legyen kijelölve, majd a Text Wrap panelen (ha nincs elöl, a Window menüből megnyithatjuk) válasszuk a Wrap Around Object Shape-et.

Az Offset-tel kicsit arrébb tudjuk helyezni a szöveget a betűtől. Más karaktereknél ennyi tökéletesen elég is lenne, de a B pont nem ilyen, mert a szöveg belülre is került. Ennek korrigálásához az Ellipse Tool-lal rajzoljuk körbe a belső részt ( nekem most kétszer kellett a B két hasa miatt), majd a Text Warp-nál a Wrap Around Bounding Box-ot választva, eltűnik belülről a szöveg. Ha ezeket beállítottuk, akkor a betűt arrébb is mozgathatjuk, ha szükséges, ez a körbefolyás követni fogja.

Most még egy textúrát itt tettem rá. Ehhez jobbklikk a kijelölt betűn, Content > Graphic, ezzel image frame-et, vagyis képkeretet készítünk belőle. File > Place, és választunk, fotót vagy textúrát.

És némi effekt is jól mutat.


A szöveg másik oldalára egy grafikát tettem, a Text Warp-ot  és a típusnál az Alpha Channel-t választva.

Már csak a díszítés következett, ahhoz ezt exportáltam png-be, majd a Photoshop-ban folytattam tovább. Ez egyébként csak a megszokás, mert azt a pár elemet igazán nem lett volna bonyolult inDesign-ban rátenni.

Iniciálé nagyon jól mutat címsorban, borítón, vagy hosszabb szövegnél is, persze akkor kisebb méretben. Érdemes kipróbálni.