Ahogy a Photoshop, úgy az Affinity Photo is frissített a programján, így most ezeket az újdonságokat mutatom be.

Az 1.6-os verzióhoz rögtön ajándékot is kapunk.  Help > Welcome

, majd a megjelenő ablakban a Claim Now-ra kattintva, a képen látható, 99 darabból álló textúra csomagot, 50 ég fotót és a felhasználáshoz szükséges macro-t (erről még nem volt szó, ha használsz Photoshop-ot is, ez itt az action, vagyis egy automatikusan lefutó műveletsor), és még három macro-t tölthetünk le.

Röviden a használatukról. A textúrák sima jpg fájlok 4000 x 4000 px méretben, ezt ráhúzhatjuk a fotóra, vagy scrapbook oldalra, és játszunk a blendinggel.

Az Epic Skies elemei szintén nagyméretű jgp fájlok, és a csomagban van egy macro, amit telepítenünk a kell. View > Studio > Library, amennyiben nincs elöl a Library Panel. A jobb felső sarkában lévő kis ikonra kattintva az Import Macro-t kell választani, majd megkeresni az Epic Skies mappában lévő macro-t.

A fotón nekünk kell maszkolni az eget, ami lehetővé teszi, hogy az alatta lévő ég látszódjon, a macro csak egy panelt nyit meg, amivel az eget hozzá tudjuk igazítani a fotóhoz. Ezt most nem részletezem jobban, de kipróbáltam.


A három ajándék macro-val különböző effekteket lehet a fotóra tenni.

A program gyorsabb lett, és már kilenc nyelven elérhető, bár a magyar nincs közte.

Új, hogy meg tudjuk változtatni a felhasználói felületet világosra, és a csúszkákkal finomíthatunk rajta.

Nagyon jó változások vannak a szövegírás terén. Nézhetjük az összes betűtípust, bejelölhetjük a kedvenceket, vagy csak a használt, illetve legutóbb használt betűtípust választhatjuk.

Megjelent a Glyph panel, amivel azokat a karaktereket is be tudjuk szúrni, amit egyébként nem érnénk el.


Az ecseteknél is fejlesztés történt.  A videón látni, hogy mennyivel szebben lehet rajzolni, ha be van kapcsolva a Stabiliser.

 

Megjelent az ecseteknél a Wet Edges, vagyis a nedves szegély.

Érdekes megfigyelni a Photoshop és a Affinity Photo frissítéseit. A felhasználók csak nyernek vele, ha az eddig egyeduralkodó PS vetélytársnak kezdi érezni az Affinity-t.

Az Ap-nél kijött a 360°-os panorámák kezelése, aztán berakta a PS is.

AP-nél jobb volt az ecsetkezelés, PS is megoldotta.

PS legújabb verziójába bekerült az ecsetvonások simítása, most már az Affinity-ben is ott van. És még sok hasonlót lehetne felhozni. Amiben az AP verhetetlen, az az ára. Nem előfizetéses, mint a PS, egyszer kell 55 €-t fizetni érte.

Megvásárolható, vagy a 10 napos próbaverzió letölthető az Affinity oldaláról.