Az a lényeg, hogy egy zsírral megkent vászon terítőbe kell tenni a tésztát, ezt egy sodrófára/nagy fakanálra kötni és hideg vízbe lógatni. Akkor kel meg, ha feljön a víztetejére
Az a lényeg, hogy egy zsírral megkent vászon terítőbe kell tenni a tésztát, ezt egy sodrófára/nagy fakanálra kötni és hideg vízbe lógatni. Akkor kel meg, ha feljön a víztetejére
évek óta zsírozott nylon zacskóban lógatom a vízbe, mert az eredeti receptem szerint nem lisztmennyiséget ad meg, hanem "keményebb nokedli állagot", és ez vízzel érintkezve nehezen szaggasztható. Így a megkelt tésztát a gyúródeszkára szórt cukor-dió keverékére borítom ki, és onnan csipegetem egyenként a tésztadarabokat, amiket csavarással beleforgatok a cukor-dió keverékbe. Sütéskor a dió és a cukor egy kicsit karamellizálódik, fantasztikusan finom, nem túl édes a süti..
évek óta zsírozott nylon zacskóban lógatom a vízbe, mert az eredeti receptem szerint nem lisztmennyiséget ad meg, hanem "keményebb nokedli állagot", és ez vízzel érintkezve nehezen szaggasztható. Így a megkelt tésztát a gyúródeszkára szórt cukor-dió keverékére borítom ki, és onnan csipegetem egyenként a tésztadarabokat, amiket csavarással beleforgatok a cukor-dió keverékbe. Sütéskor a dió és a cukor egy kicsit karamellizálódik, fantasztikusan finom, nem túl édes a süti..