krisssz

Ines de Castro

  • Media owner krisssz
  • Feltöltés időpontja
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ, Krisz, én most úgy érzem, hogy ennél szebbet, történetében meghatóbbat nem lehet alkotni!! MEGÉRINTÕEN SZÉP!!
 
Óóóóóóóóóóóóóóó - én is ezt írom! Ez a Péter kicsit iparkodhatott volna hamarabb királlyá válni és feleségül venni a szerelmét - még idõben. Jaj, de szép történet. Jaj, de szép oldal. :) :)
A betûtípus külön is tetszik... Nagyon!
 
Elolvadok, meseszép. Ritka az ilyen megható szerelmi történet a királyi családokban, a gonosz gyilkolászás meg nem, sajnos. Csodás emléket állítottál.
 

Feltöltés adatai

Kategória
Lezárult
Feltöltő
krisssz
Feltöltés időpontja
Megtekintések száma
767
Hozzászólások száma
7
Értékelés
0,00 star(s) 0 értékelés
Képaláírás
Ines de Castro kasztíliai nemesasszony, I. Péter portugál király kedvese, majd halála után Portugália királynéja.
A korban szokásos dinasztikus egyeztetések eredményeképpen Péter infáns feleségül vette Konstancia Mánuelt. A menyasszonyt kísérõ kasztíliai küldöttséggel Portugáliába érkezett a nagyon kedves és feltûnõen szép, hattyúnyakú Ines is. Közte és Péter trónörökös között hamarosan mély és õszinte szerelem bontakozott ki. Konstancia pár év múlva meghalt, Péter ekkor apja akarata ellenére, újra személyes kapcsolatot alakított ki szerelmével.Kapcsolatukból négy gyermek született.A kapcsolat a portugál arisztokrácia jelentõs részében ellenérzéseket váltott ki, ennek eredményeképpen Inest felségárulással vádolták, majd megölték. Apja halála után Péter Portugália királya lett. Leszámolt a gyilkosokkal Inest ünnepélyesen eltemettette, mint Portugália királynéját. Sírját még 2007-ben fotóztam Alcobaça-ban.

Feltöltés megosztása

Back
Top